Auto huren in Europa
Gemakkelijk bij SIXT
Auto huren in Europa

Een auto huren in Europa met SIXT

SIXT bewijst dat een auto huren in Europa niet moeilijk hoeft te zijn. Door ons brede aanbod aan huurauto’s kun je gemakkelijk een auto huren die helemaal naar jouw zin is. Wij zorgen er graag voor dat je onbezorgd op reis kunt in Europa.

Alle informatie over onze autoverhuur in Europa

Van Albanië tot Zwitserland, al onze Europese SIXT vestigingen staan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte auto om alle Europese wegen te gaan verkennen. Op dit moment heeft SIXT meer dan 1800 verhuurpunten in 42 Europese landen waardoor een auto huren in Europa wel heel gemakkelijk wordt! Wij hebben meer dan 200 verhuurpunten in Frankrijk, meer dan 80 in Spanje en meer dan 450 in Duitsland! Waar je ook bent in Europa en wat jouw wensen ook zijn, SIXT Europa helpt je bij elke stap van jouw reis.

SIXT autoverhuur in Europa

Je kunt terecht bij ons in de volgende landen in Europa.

Ierland

Verschillende voertuigen te huur bij SIXT in Europa

Wat voor smaak of budget je ook hebt, SIXT heeft altijd een auto die bij jouw behoeften past. SIXT in Europa biedt je namelijk een keuze uit meer dan 15 bekende automerken door heel Europa! Of je nu gaat voor de goedkoopste deal of voor luxe, je kunt altijd een geschikte auto huren bij ons.

Een diesel auto huren of een elektrische auto, noem het maar op. Bij SIXT kun je het huren! In het Verenigd Koninkrijk rijdt men aan de linker kant van de weg. Voor de mensen die hier maar niet aan kunnen wennen bieden wij de mogelijkheid ook een automaat te huren, waardoor de trip door het verenigd Koninkrijk gemakkelijker zal verlopen! 

Voor degene die iets meer actie wilt en de tijd neemt om de omgeving te ontdekken, verhuren wij nu ook fietsen! Om een fiets te huren moet je naar ons verhuurpunt in Riga in het mooie Letland komen.

In elk land bieden wij andere automodellen aan, zodat je altijd een andere keuze hebt. Toch zijn er aan aantal modellen die je in heel Europa tegen kunt komen. Kijk voor de zekerheid na per verhuurpunt welke huurauto's beschikbaar zijn. Misschien geldt er op jouw gewenste locatie wel een korting, waardoor je nog voordeliger Europa kunt verkennen.

Bij het huren van een auto van SIXT kun je ervoor kiezen om te vertrouwen op jouw eigen verzekering, maar je kunt ook een extra verzekering nemen die SIXT aanbiedt. Op deze manier ben je beter verzekerd tijdens de reis door Europa. Een auto huren hoeft dus niet ingewikkeld te zijn.

Flexibele opties met SIXT tijdens jouw auto huren Europa

SIXT doelt er op om je een gepersonaliseerde service te bieden die past bij al jouw eisen. Wij hebben een groot aantal opties voor je, zodat jouw huurauto precies is, zoals jij dat wilt.

  • Verzekering: Alle Europese SIXT huurauto's komen samen met een bescherming van de derde partij verzekering, schade verzekering en diefstalverzkering. Meer informatie lees je op onze informatie pagina over verzekeringen of in de algemene huurinformatie.
  • Extra bestuurderBij SIXT weten we dat het handig kan zijn om een extra bestuurder in de auto te hebben. Zeker als je een lange rit door Europa wilt maken. Wij bieden daarom de mogelijkheid om een extra bestuurder bij te boeken. Je kunt deze optie kiezen als je online boekt, maar ook als je op het laatste moment toch van gedachten verandert, als je de auto ophaalt. De extra bestuurder wordt ook beschermd door onze verzekering. Zo kun je beiden veilig een auto huren in Europa.
  • One way huur: SIXT wilt niet dat je beperkt wordt in het plannen van jouw roadtrip door Europa. Door onze one way huur kun je een auto huren op de locatie waar je dat wilt en vervolgens de auto afleveren op de locatie waar jou dat het beste uitkomt. Dit bespaart je tijd en geld. Je hoeft nu dus niet terug te gaan waar jouw reis begon, en als je de auto voor een bepaalde tijd van de trip door Europa niet nodig hebt, kun je hem ook inleveren, zodat je geen onnodige kosten maakt.
  • Kinderzitjes: Veiligheid is zeer belangrijk voor SIXT en wij zorgen er dan ook voor dat jouw kind altijd in een veilig autostoeltje komt te zitten. In Europa is het verplicht voor kinderen om in een autostoeltje vervoerd te worden. We hebben ook een handleiding ontwikkeld om de veiligheid voor kinderen in het verkeer te vergroten. Hier kun je ook alles lezen over het kiezen van het juiste kinderzitje.
  • Winterbanden en sneeuwkettingen: SIXT houdt het veilig met onze extra optie voor winterbanden of sneeuwkettingen. Voor een zeer lage prijs zijn de passagiers zeker van een veilige reis. In sommige landen in Europa is het verplicht om winterbanden onder de auto te hebben.  
  • Afleveren en ophalen: Voor een relaxte start van uw reis door Europa, kun je ervoor kiezen om jouw auto thuis af te laten leveren met onze aflever-optie. We kunnen de auto ook weer voor jou ophalen, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.  Bekijk per locatie of dit voor jou mogelijk is. 
  • Jonger dan 25 een auto huren: Ben je jonger dan 25 en wil je een auto huren? Dit kan bij SIXT! In vele landen binnen Europa mag je zelfs een auto huren vanaf 21 jaar. Voor het huren van sommige auto's wordt er soms meer ervaring vereist, omdat bij jonge bestuurders het risico op ongelukken groter is door het gebrek aan rijervaring. Ook kan het zijn dat er een extra bedrag gevraagd wordt als een jonge bestuurder een auto huurt. Voor studenten die een auto huren bij ons hebben wij ook een speciale studentenkorting. Deze korting geldt voor alle studenten tussen de 21 en 25 jaar. Je kunt als student dus een auto huren en van 5% korting profiteren!

Er is voor ieder wat wils! Ben je ook geïnteresseerd? Huur dan snel een auto naar keuze in een van de vele verhuurlocaties van SIXT, verspreid over heel Europa!