Een auto huren vanaf 18 jaar?

Het is mogelijk om enkele voertuigen te huren vanaf 19 jaar. Echter, dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van jouw rijbewijs. De voertuigcategoriën A, B, S, V en B kunnen vanaf 19 jaar gehuurd worden. Daarnaast ligt het aan het land van huur of je een auto kunt huren vanaf 18 jaar. In sommige landen kun je meer autocategoriën huren vanaf 18 jaar.

[Translate to .nl nl_NL:] Young Drivers with BMW in Spain

Jonge bestuurder voorwaarden

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren?

  • Ouder dan 18
  • In het bezit van eigen Creditcard
  • Langer dan 1 jaar in het bezit van het B rijbewijs

Auto huren boven 18 in het buitenland

In sommige landen kun je al vanaf je 18e een auto huren bij SIXT. Hier gelden andere regels dan in Nederland. Als je in het buitenland onder de 21 jaar een auto wilt huren, dan is dit in sommige gevallen mogelijk. Daarnaast kan het zo zijn dat je een x aantal jaar rijervaring nodig heeft. Zo kun je bijvoorbeeld in Frankrijk, Duitsland en Spanje enkele auto's huren vanaf 18 jaar. Om te weten te komen of het voor jou mogelijk is om een auto te huren in jouw bestemmingsland kun je via onze stationzoeker het desbetreffende land aanklikken en vervolgens de gewenste locatie. Nu kun je op "prijs weergeven" klikken en in het volgende scherm kun je jouw leeftijd aanklikken, je krijgt nu alle aanbiedingen die voor jou mogelijk zijn.

Sedans

ACRISS Code: ICAR

  • Zoals: Chevrolet Cruze, Kia Forte of vergelijkbaar.

SUVs

ACRISS Code: IFAR

  • Zoals: Kia Sportage, Toyota RAV4 of vergelijkbaar

Personenbusjes

ACRISS Code: MVAR

  • Zoals: Mercedes-Benz V-klasse, Dodge Grand Caravan of vergelijkbaar

Boekbare extra's

Net als huur bij personen auto's is het mogelijk extra's toe te voegen zodat de auto volledig aan jouw behoeften voldoet. Wanneer je de auto reserveert, kun je deze opties aanvinken zodat ze aan het totaal bedrag worden toegevoegd. Indien je dit vergeten bent, vrees niet, dit kan altijd nog wanneer je de auto gaat ophalen of telefonisch. Zie hieronder een aantal van de extra's. 

Onze toplocaties in de V.S.

Met SIXT kun je je flexibeler verplaatsen in de VS. Het maakt niet uit waar in de VS je je bevindt, er is altijd wel een SIXT vestiging in de buurt om je te helpen jouw reis voort te zetten. We hebben veel populaire luchthavenlocaties en filialen in topsteden in het hele land.

De beste SIXT vestigingen in deze staten:

Rijd premium, betaal economy

Colorado
Georgia
Hawaii
Illinois
Massachussets
Minnesota
Pennsylvania
Washington

Meer verhuurkortingen