austria country content
Oostenrijk

Huur een SIXT auto in Oostenrijk

Ben je op zoek naar een huurauto om Oostenrijk te gaan verkennen? Dan heeft SIXT de beste kwaliteit huurauto’s beschikbaar. Voor vakantiegangers is er een ruime keuze aan Economy auto’s. Deze zijn perfect als je bijvoorbeeld naar Wenen of Innsbruck wilt rijden. Je kunt ook in deze steden een SIXT huurauto ophalen om de beroemde Oostenrijkse bergen te gaan verkennen. Mocht je extra willen genieten van jouw tijd in de Oostenrijkse natuur, dan is een SIXT Cabrio misschien wat voor jou. Wat je plan ook is, SIXT heeft altijd het ideale vervoersmiddel klaarstaan!

austria side

Top bestemmingen voor autoverhuur in Oostenrijk

SIXT diensten in Oostenrijk

Je kunt kiezen uit Comfort, Economy, en Sedan auto’s wanneer je een huurauto zoekt bij SIXT. Er zijn ook SUV’s, Cabrio’s, Luxe- en Sportmodellen beschikbaar voor de liefhebber. Mocht je behoefte hebben aan extra ruimte voor het vervoer van grotere groepen of spullen, dan kun je kijken naar het aanbod bestel- en personenbusjes van SIXT. Wat de termijnen voor autohuur in Oostenrijk betreft zijn er vele opties. SIXT biedt lange termijn verhuur, maar er is natuurlijk ook eendagshuur. Als je boekbare extra’s nodig hebt, kun je kiezen voor een kinderstoel, extra bestuurder, of navigatie.

austria country content

Handige tips bij een bezoek aan Oostenrijk

Grenzen:

Oostenrijk heeft open grenzen met zijn buurlanden, waaronder Duitsland, Italië en Zwitserland.

Vereisten omtrent rijbewijs:

om een auto te huren in Oostenrijk moet je ten alle tijden in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

One-way huur in Oostenrijk:

je kunt er natuurlijk voor kiezen om jouw huurauto van SIXT ergens anders in te leveren. Vraag dit wel van tevoren aan.

Flexibele huuropties:

je kunt bij SIXT autoverhuur kosteloos annuleren, en ook is er de mogelijkheid om later te betalen.

Autoverhuur onder 25 jaar in Oostenrijk:

je mag al vanaf 18 jaar een auto huren in Oostenrijk, maar hou er wel rekening mee dat er onder de 25 jaar een toeslag wordt berekend.

Tips voor rijden in Oostenrijk:

hou rekening met winterse omstandigheden, zeker wanneer je op wintersportvakantie gaat.

Beste plekken om te bezoeken in Oostenrijk

  • Wenen: Oostenrijk is beroemd om zijn rijke historie en interessante cultuur. De beste plek om hiermee kennis te maken, is in de hoofdstad Wenen. Bezoek bijvoorbeeld het Kunsthistorisch Museum of het beroemde Slot Belvedère.
  • Innsbruck: deze stad bevindt zich middenin de Oostenrijkse bergen, en biedt een bijzondere combinatie van oude en moderne architectuur. Enkele van de hoogtepunten van een bezoek aan Innsbruck zijn de Hofburg en de Alpenzoo.

Wat te doen in Oostenrijk in de winter

Oostenrijk is een zeer bekende bestemming voor liefhebbers van wintersport. Met zijn vele bergen is het land uitstekend geschikt voor skiën en snowboarden. Natuurlijk zijn de bergen ook prachtig om te langlaufen of gewoon te wandelen. Als citytrips meer naar jouw smaak zijn, dan is Wenen een goede bestemming. Deze stad is ’s winters altijd sfeervol verlicht en heeft bovendien hele mooie kerstmarkten.

Uw voordelen bij Sixt

Uw voordelen bij Sixt
  • Sixt beste prijsgarantie
  • Nieuwe auto's - gemiddeld 3 maanden oud
  • Geen verborgen kosten
  • Geen kosten voor creditcard
  • Uitstekende 24/7 klantenservice
  • Duitslands grootste en beste autoverhuurder

Auto huren op de luchthavens

Zie alle luchthaven locaties