Verhuisservice. Professionele tips voor veilig inpakken, beladen en vervoeren

Begin met de verhuisdozen, plaats de zwaarste onderop en zet alles altijd goed vast – dat is de basisregel voor het veilig beladen van een bestel- of vrachtwagen. En dat geldt niet alleen voor verhuizingen, maar voor alles wat u vervoert, hoe klein dat ook is.

Let op het totaalgewicht

Elk voertuig heeft een maximum laadgewicht, het zogenoemde ‘nuttige laadvermogen’. Dit gewicht mag u absoluut niet overschrijden. Onze deskundige medewerkers van de Sixt-bestel- en vrachtwagenverhuur helpen u graag verder.

Houd er bovendien rekening mee dat het totaalgewicht bestaat uit de lading en de personen die zich in het voertuig bevinden.

Formule: totaalgewicht - leeggewicht = belading in Kilo

Let op de verdeling van de lading

Het grootste veiligheidsrisico is dat het gewicht van de spullen in het laadruim niet gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor een helft van het voertuig overbeladen raakt. Hoeveel ervaring u ook hebt, het is een hele toer om het voertuig dan nog veilig en zeker te besturen.

  • Pak daarom systematisch in: begin met de verhuisdozen, plaats zware spullen onderop en leg lichtere zaken erop.
  • Gebruik de hele laadruimte, laat geen centimeter onbenut en pak ook de kleinste dingen in een doos.
  • Vergeet niet om span- en sjorbanden te gebruiken. Netten en spanbanden zorgen ervoor dat het zwaartepunt onderop blijft en de lading niet gaat schuiven of door de laadruimte vliegt. Let erop dat u vrij zicht hebt en stel de buitenspiegel in voordat u de motor start.

De juiste omgang met de laadklep

  • Denk eraan om de laadklep in te schakelen met behulp van de schakelaar in de cabine.
  • Het maximale laadgewicht op de laadklep mag absoluut niet worden overschreden.
  • Houd rekening met voldoende plaats om de laadklep omhoog en omlaag te laten bewegen. Onder de laadklep mogen zich geen personen bevinden.

Tot slot: voorkom schade aan uw spullen en zet alles goed en veilig vast.

Tip: verhuismaterialen en hulpmiddelen als verhuisdozen, steekwagens en span- en sjorbanden kunt u gemakkelijk online bij ons bestellen.

Denk eraan: uw (allrisk-)verzekering dekt geen persoonlijk letsel of materiële schade die is ontstaan omdat u uw spullen niet goed hebt vastgezet! Wilt u een bestelwagen huren? Reserveer hier uw verhuiswagen en verhuismaterialen of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder: +31 (0)23 56 986 56.