Verhuisservice. Rijtips voor onervaren chauffeurs.

Iedereen vindt van zichzelf dat hij goed kan autorijden. Uiteraard. Het besturen van een bestelwagen of een vrachtwagen is echter vaak een ander verhaal. Een paar adviezen kunnen dan helpen om veilig onderweg te zijn.

Het besturen van een groter voertuig kan vooral in het begin ongewoon zijn: de wagen is groter en breder, het wegrijden en remmen gaat anders dan bij een gewone personenwagen en bij het nemen van een bocht moet u rekening houden met de krachten die op de lading inwerken. Spullen die onvoldoende zijn vastgezet, kunnen dan gaan glijden, vallen, heen en weer rollen of zelfs uit het voertuig vallen.

8 algemene tips voor veilig rijden:

1. TIMING. Breng genoeg tijd mee en laat u door de Sixt-medewerkers uitleggen hoe u met de bestel- of vrachtwagen om moet gaan.


2. LET OP. Houd rekening met inhaalverboden, snelheidsbeperkingen en met wegen en rijstroken die verboden zijn voor vrachtwagens. Houd bij het inhalen en wisselen van rijstrook rekening met de lengte van de bestel- of vrachtwagen en rijd bijzonder voorzichtig. Denk altijd aan de dode hoek.


3. RIJDEN. Maak enkele proefrondjes op een parkeerplaats of in een rustige omgeving.


4. AFMETING. Houd altijd rekening met de grotere afmeting van de bestelwagen, vooral met de hoogte en de breedte bij onder meer viaducten en smalle straten.


5. AFSTAND. Houd ruim afstand tot uw voorganger: bestel- en vrachtwagens hebben een langere remweg dan een normale personenwagen.


6. TEMPO. Neem bochten bijzonder voorzichtig en met lagere snelheid.


7. MANOUVREEN. Laat u bij het (in)parkeren helpen door iemand met handsignalen en spreek deze signalen van tevoren af om misverstanden te voorkomen. Gebruik de buitenspiegels, vooral bij het afslaan, inparkeren en draaien.


8. MILIEU. Doe de motor uit als dit zinvol is.

Tanken van uw gehuurde bestel- of vrachtwagen

Gedrag bij een ongeval

Het nieuwe rijden – ook met een bestelwagen

Technische tips

Hebt u een bestel- of vrachtwagen nodig?

Wij hebben kleine bestelwagens, wendbare bestelbussen, verhuiswagens en vrachtwagens tot 3,5 ton. Al onze verhuurlocaties hebben de juiste huurwagen voor uw plannen. U kunt uw bestel- of vrachtwagen heel eenvoudig online of telefonisch reserveren.

Bel ons gerust, wij zijn u graag van dienst: +31 (0)23 - 569 86 56