sixt share carsharing parkeerregels 2

VRAGEN OVER SCHADE EN DEKKING?

Hier vind je alles wat je moet weten

Schade

Hoe meld ik een nieuw schadegeval?

Voordat je de huur start bekijk je de huidige schade in de SIXT app. Zie je andere schade? Meld dit dan bij +31 23 7412 400.

Wat gebeurt er als er schade is gerapporteerd?

Als de klant een schade constateert die nog niet is gemeld bij het boeken van een van onze voertuigen, zullen wij deze schade registreren. Onze schadeafdeling zal dan de laatste huurder aanschrijven, zodat de oorzaak van de schade kan worden opgehelderd.

Dekking

Wat is het eigen risico bij een schadegeval?

Het eigen risico bij een schadegeval bedraagt € 950. Je kan het eigen risico verminderen tot €  450 of € 0 door de daarbij behorende dekkingsoptie te selecteren.

Wat zijn de dekkingsvoordelen met SIXT share?

De huidige minuutprijs van een SIXT share auto is inclusief schade- en diefstaldekking; het eigen risico per schadegeval is € 950. Je kunt het eigen risico verminderen tot € 450 of € 0 door extra dekking in de SIXT app te boeken.

Je hebt keuze uit de volgende opties:

  • Basic: Met de Basic dekkingsoptie verlaag je het eigen risico tot van €950 naar € 450. Je voegt het toe al vanaf 4 cent per minuut extra.* Je betaalt uiteindelijk nooit meer dan de maximale dagprijs (vanaf € 12 per dag).
    Voorbeeld: voor een rit van 20 minuten betaal je met € 450 eigen risico: 20 x € 0,04 = € 0,80 voor de Basic dekkingsoptie in de goedkoopste categorie.
  • Smart*: Met de Smart dekkingsoptie verlaag je je eigen risico zelfs tot € 0! Al vanaf 8 cent per minuut en vanaf € 22 per dag* rij je op een relaxte manier van A naar B. Voorbeeld: voor een huurperiode van 20 minuten betaal je 20 x € 0,08 = € 1,60 voor de Smart dekkingsoptie in de goedkoopste categorie.


Om te vergelijken: 1 seconde onoplettendheid kan je tot wel € 950 eigen risico kosten in geval van schade zonder enige extra dekkingsoptie.

* De prijzen van de dekkingsopties 'Basic' en 'Smart' variëren op basis van autocategorie en de waarde van de auto. De prijzen getoond in de voorbeelden zijn van toepassing op de kleinste autocategorie: Skoda Citigo en Seat e-Mii. De geldende prijzen vind je in de SIXT app wanneer je een auto reserveert.

Waarom variëren de prijzen van de SIXT share dekkingsopties?

De prijzen voor de 'Basic' en 'Smart' dekkingsopties variëren op basis van de geselecteerde autocategorie en de waarde daarvan. De prijzen die van toepassing zijn vind je in de SIXT app wanneer je een auto reserveert.

Hoe kan ik de extra dekking boeken bij SIXT share?

Boek de extra dekking in de SIXT app direct na het reserveren van je auto, door de bijbehorende tegel onder "Dekking" te selecteren op het boekingsscherm. Sla de instellingen voor toekomstige ritten op door "Sla mijn gekozen instelling voor dekkingen op voor toekomstige ritten" aan te vinken. Je kunt de instelling te allen tijde ongedaan maken. Houd er rekening mee dat het alleen mogelijk is om de extra dekking toe te voegen vóórdat je de auto opent.

Kan ik mijn eigen autoverzekering gebruiken bij SIXT share?

Nee, een eigen autoverzekering kan niet worden gebruikt voor SIXT share auto's.

Verdere categorieën

Mogelijkheden & Beperkingen

Mag ik naar het buitenland rijden? Mag ik dieren in de auto vervoeren?

Reserveren en huren

Hoe lang kan ik voertuigen huren? Welk soort pakketten zijn beschikbaar voor de SIXT vloot?

Zakelijk gebruik

Zijn er speciale zakelijke mogelijkheden voor SIXT share en hoe kan ik een bedrijfsprofiel aanmaken?

Registreren en account

Hoe verander ik mijn SIXT share PIN? Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Parkeren & servicegebieden

Kan ik het voertuig vanaf de luchthaven ophalen? Kan ik in betaalde parkeergebieden probleemloos parkeren?

Auto opladen

Hoe laad ik een SIXT share voertuig op? Waarom heb ik geen tegoed ontvangen na het opladen?

Tarieven

Hoe werkt de prijsberekening? Hoeveel kilometers zitten bij de prijs inbegrepen?

Betaling en factuur

Zijn er collectieve regelingen? Moet ik een aanbetaling doen, en zo ja, hoeveel is dit?

APP DOWNLOADEN. REGISTREREN. RIJDEN.