sixt share parkeerregels 3

VRAGEN OVER PARKEREN EN SERVICEGEBIEDEN?

Hier vind je alles wat je moet weten

Servicegebied

Wat is een servicegebied?

Het servicegebied is het gebied waar SIXT share actief is en de auto's dus vrij rond rijden in de stad. Je mag gratis parkeren op de openbare toegankelijke parkeerplaatsen in dit gebied. Je mag buiten een servicegebied rijden maar je kunt een rit alleen beëndigen in een servicegebied.

Mag ik het voertuig bij Schiphol Airport oppikken/afzetten?

Ja, dat mag bij de speciaal hiervoor aangewezen parkeergarage 'World Trade Center'. Voor het oppikken en afzetten worden echter extra kosten in rekening gebracht. Kijk voor meer informatie op onze Luchthaven Schiphol Amsterdam pagina.

Mag ik het voertuig bij Rotterdam The Hague Airport oppikken/afzetten?

Ja, dat mag bij de speciaal hiervoor aangewezen parkeerplaats 'Car Rental'. Voor het oppikken en afzetten worden echter extra kosten in rekening gebracht. Kijk voor meer informatie op onze Luchthaven Rotterdam The Hague pagina.

Wat betekenen de rode zones op de kaart?

De rode gebieden zijn locaties binnen het servicegebied waar je de rit niet mag beëindigen. Parkeer de auto in een ander deel van het servicegebied om de huur te beëindigen. De app laat zien of jouw bestemming binnen dit gebied ligt.

Mag ik parkeren buiten een servicegebied?

Dat mag. Je kunt dan alleen de huur niet beëndigen.

Waarom rekenen jullie een toeslag op de luchthaven?

SIXT share is ook te gebruiken op Schiphol Airport in Amsterdam en op de luchthaven Rotterdam/The Hague. Deze service brengt wel extra kosten met zich mee. De tarieven voor SIXT share op de luchthavens zijn daarom inclusief een toeslag.

Waar kan ik de servicegebieden vinden?

Je vindt de SIXT share servicegebieden in de SIXT app en op onze website.

Kan ik naar het buitenland rijden?

Going places! Internationaal reizen met SIXT share is toegestaan ​​in de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, België, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Monaco, Andorra, San Marino, Vaticaan en Gibraltar. Het is echter verboden de huur van het voertuig in een ander land te beëindigen! Het voertuig dient ingeleverd te worden in het land waar je deze hebt opgehaald.

Parkeren

Hoe en waar mag ik de huur beëndigen?

Een rit kan beëindigd worden in de Nederlandse servicegebieden of bij elke SIXT vestiging in Nederland. Wanneer je een rit beëindigd in een servicegebied, zorg er dan voor dat de auto de aankomende 48 uur op de gepaste plaatsen op de openbare weg is geparkeerd, in overeenstemming met de verkeersregels. Wanneer je de huur wilt beëindigen bij een SIXT vestiging, raden wij je aan om van tevoren het adres van de gewenste vestiging op te zoeken. Haal de autosleutel uit het dashboardkastje, beëindig de huur zoals gebruikelijk met de app en doe deze vervolgens op slot met de sleutel. Laat de sleutel van de auto in de sleutelkluis vallen of geef hem af bij de SIXT balie. Als je terugkeert naar een SIXT vestiging, kunnen hier extra kosten voor in rekening gebracht worden. Deze vind je dan in ons tarievenoverzicht

Hoe en waar mag ik parkeren?

Je kunt de auto gratis parkeren op elke openbaar toegankelijke parkeerplaats binnen het servicegebied. Buiten de servicegebieden van de SIXT share steden betaal je zelf de parkeerkosten. Wil je de auto parkeren en de huur nog niet beëindigen? Dan gebruik je de autosleutel om de auto te sluiten en te openen. Per stad gelden verschillende parkeerregels die je via onderstaande links kan vinden:

Mag ik parkeren op een parkeerplek met laadpaal?

Ja, dat mag. Je moet echter wel de auto aan de laadpaal zetten en een laadsessie starten met de laadchip. Binnen het servicegebied zijn de parkeerkosten voor ons, buiten het servicegebied moet je zelf een parkeersessie starten als er betaald moet worden voor de parkeerplaats.

Mag ik parkeren in een parkeergarage?

Ja, maar alleen op deze voorwaarden: jij betaalt de parkeerkosten en je beëndigt de huur niet in een parkeergarage.

Mag ik parkeren voor een korte stop zonder de huur te beëndigen?

Natuurlijk! Je parkeert de auto en neemt de autosleutel mee uit de auto om deze te sluiten en te openen.

Kan ik de auto in een residentiële parkeerzone parkeren?

Gebruik SIXT share door heel Nederland! Ga je op pad buiten een servicegebied? Dan kan je de huur beëndigen bij een SIXT vestiging. Om de huurperiode te beëindigen, kan je de auto echter uitsluitend binnen het servicegebied parkeren. De parkeerzones voor bewoners worden hiervan uitgesloten. Voor het beëindigen van de huurperiode kun je de auto binnen het servicegebied parkeren als je daarmee voldoet aan het lokale parkeerbeleid. We hebben alle belangrijke informatie voor je samengevat op onze website.

Kan ik parkeren in een blauwe zone?

Met SIXT share mag je gratis parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in een servicegebied. De parkeervoorwaarden varieren per locatie. Ga naar de stadspagina van de gewenste stad voor alle parkeerinformatie: 

Verdere categorieën

Mogelijkheden & Beperkingen

Mag ik naar het buitenland rijden? Mag ik dieren in de auto vervoeren?

Reserveren en huren

Hoe lang kan ik voertuigen huren? Welk soort pakketten zijn beschikbaar voor de SIXT vloot?

Zakelijk gebruik

Zijn er speciale zakelijke mogelijkheden voor SIXT share en hoe kan ik een bedrijfsprofiel aanmaken?

Registreren en account

Hoe verander ik mijn SIXT share PIN? Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Schade en dekking

Hoe meld ik schade aan een voertuig? Hoe hoog is het eigen risico bij een ongeval?

Auto opladen

Hoe laad ik een SIXT share voertuig op? Waarom heb ik geen tegoed ontvangen na het opladen?

Tarieven

Hoe werkt de prijsberekening? Hoeveel kilometers zitten bij de prijs inbegrepen?

Betaling en factuur

Zijn er collectieve regelingen? Moet ik een aanbetaling doen, en zo ja, hoeveel is dit?

APP DOWNLOADEN. REGISTREREN. RIJDEN.