Deelauto in Nederland

Vanaf 19 cent/minuut* met SIXT share

Hoe werkt autodelen?

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om zonder eigen auto van A naar B te reizen. Met SIXT share huur je op elk moment, wanneer je wilt, een deelauto via de SIXT app. In onze servicegebieden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht staan onze auto’s voor je klaar. Open de app, vind de meest dichtstbijzijnde deelauto en start je rit.

Het beste van alles: de prijs per minuut is inclusief 200 km, je laadt de auto overal gratis op en betaalt geen parkeerkosten in onze servicegebieden.** Ook mag je de auto in een andere stad achterlaten.  

Seleect

1. Reserveren

Vind met de SIXT app een auto in de buurt en reserveer deze gratis voor 15 minuten.

Choose vehicle

2. Rijden

De deelauto open je met één klik via de app. Je kunt direct op weg.

Minuteprice

3. Van 1 minuut tot 7 dagen

Je huurt een deelauto vanaf 19 cent per minuut*. Voor langere ritten kies je een voordelig uur-, dag- of kilometerpakket. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt.

App screen End rental EN

4. Parkeren en beëindigen

Je kunt je rit beëindigen in al onze servicegebieden, ook in een andere stad. Parkeer de deelauto op een openbare parkeerplaats en beëindig je rit via de SIXT app.

Wil je je inschrijven voor SIXT share? Hier leggen we uit hoe makkelijk het is.

Autodelen in Nederland

Verschillende deelauto’s, rij zo lang als je wilt en laat de auto achter in alle servicegebieden – ook bij elke SIXT-vestiging.

Free-floating deelauto:

Free-floating betekent dat je de deelauto’s vrij in onze servicegebieden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht kunt oppikken en achterlaten. De deelauto’s zijn 24/7 beschikbaar en staan verspreid over de verschillende steden. Via de SIXT app zie je precies waar de dichtstbijzijnde auto voor je klaar staat. Je kunt buiten de stad reizen en parkeert de auto aan het einde van je rit op elke openbare parkeerplaats in een servicegebied naar keuze. Ook is een rit met SIXT share te starten of te beëindigen op de luchthavens van Schiphol en Rotterdam – Den Haag. 

Onze deelauto tarieven

Flexibel en scherp geprijsd

Een prijssysteem dat met jou meedenkt. Je betaalt per minuut en een basispakket kilometers is inbegrepen. Wil je toch langer reizen? Kies dan voor een voordelig uur- of dagpakket. Hierin heb je de keuze de auto minimaal 1 uur te huren tot maximaal 7 dagen! Alle bijkomende kosten zoals laadkosten, onderhoud en parkeerkosten (binnen het servicegebied) zijn voor onze rekening. Voor meer informatie, bekijk onze tarieven.

BASISPRIJS

vanaf € 0,19 | minuut*
Vanaf € 19 cent/minuut*.
DAGPAKKET
vanaf € 85 | dag*
Voor langere ritten bespaar je met een dagpakket

Het is zo eenvoudig

Download de SIXT app

Download de nieuwste versie van de SIXT app

Registreren

Vul je gegevens in zodat wij een account voor je kunnen aanmaken. We activeren je account binnen de kortst mogelijke tijd zodat je snel op weg kunt!

Rijden

Reserveer een voertuig in de app en je kunt op weg! 

app schermafbeelding 7

Onze deelauto's

mensen die SIXT autodelen gebruiken

Altijd de juiste auto - allemaal 100% elektrische auto's

Met SIXT share kies je uit verschillende automodellen. Of het nu gaat om een compacte stadsauto of een ruime hatchback, bij SIXT share vind je altijd een model die bij je wensen past. 

 • Verschillende modellen: er staan verschillende deelauto’s voor je klaar. Kies een model die het beste bij je wensen past.
 • 100% elektrische auto's: onze Nederlandse vloot is 100% elektrisch. Zo dragen wij samen een steentje bij aan milieuvriendelijke mobiliteit.
 • Altijd een auto in de buurt: we hebben een ruime vloot auto’s - zo staat er altijd eentje bij jou om de hoek.

De voordelen van SIXT share & deelauto's

Alles inclusief:

Alles is bij de prijs inbegrepen. Dekking, kilometers en laadkosten zijn inclusief. Openbaar parkeren is gratis door al onze servicegebieden.

Flexibiliteit:

Of je nu een rit maakt voor een paar minuten of meerdere dagen, alles is mogelijk.

Bespaar kosten:

Bespaar op alle kosten die een eigen auto met zich meebrengt.

Vrijheid:

Free-floating betekent dat je onze deelauto’s in al onze servicegebieden mag oppikken en achterlaten. De auto achterlaten kan ook bij één van onze SIXT-vestigingen in Nederland.

SIXT share - Autodelen locaties in Europa

Duitsland

Free-floating autodelen: een auto oppikken en achterlaten waar je wilt.

 • Berlin
 • Hamburg
 • München
 • Gräfelfing
 • Neubiber
 • Unterhaching

Stationbased autodelen: haal een auto op bij een SIXT-locatie

 • Bochum
 • Dresden
 • Duisburg
 • Leipzig
 • Nürnberg

Nederland

Free-floating autodelen: een auto oppikken en achterlaten waar je wilt.

Meer mobiliteitsdiensten

* Vanaf € 0,19/minuut, vanaf € 85/dag. De prijzen variëren op basis van het tijdstip en de bezettingsgraad. Per dag reis je gratis 200 kilometers. Extra kilometers (>200 km) bedragen: €0,39/kilometer

** Eigen risico van € 950 is standaard inbegrepen. Het eigen risico verlaag je naar € 450 vanaf € 0.05 per minuut (vanaf € 14/dag) of naar € 0 vanaf € 0.09 per minuut (vanaf € 22/dag). De prijzen voor de 'Basic' en 'Smart' dekkingsopties variëren op basis van de geselecteerde autocategorie en de waarde daarvan. De prijzen die van toepassing zijn vind je in de SIXT app wanneer je een auto reserveert.

*** €10 SIXT share voucher: geldig voor nieuwe klanten zonder bestaande SIXT account en voor het gebruik van SIXT share car-sharing in Nederland.; geldig tot 45 dagen na activatie in de app waarbij de voertuigoverdracht uiterlijk op 31.12.2023 plaats mag vinden]; niet geldig voor derde partijen; contante betalingen of restitutie niet mogelijk; geldig voor enkel gebruik en voor één rit, het resterende bedrag vervalt; wanneer een verlengde reservering is gemaakt maar er geen rit plaatsvindt kan de voucher niet worden toegepast; doorgeven of doorverkopen aan derde partijen is verboden; aanbod kan zonder aankondiging vooraf gewijzigd worden.