SIXT ELECTRIFIES
Elektrische auto’s bij SIXT
Elektrische huurauto

SIXT elektrische auto huren: op weg naar een schone toekomst

Steeds meer gaan we op weg naar een toekomst van elektrische mobiliteit. Of je nu een elektrische auto huurt in Amsterdam of in Rotterdam, met een Nederlandse elektrische auto draag jij samen met ons bij aan verduurzaming. Hier lees je over alle mogelijkheden en voordelen van het huren van elektrische huurauto’s.  In verschillende steden bieden wij onze service aan voor iedereen die graag comfortabel en eenvoudig elektrisch rijdt. Uit de grote vloot elektrische voertuigen kies jij de auto waar je het prettigst in rijdt. Is dat Audi of een KIA? Of ga je liever voor het comfort van een BMW of Jaguar? Jouw favoriete elektrische huurauto is met SIXT altijd slechts een paar stappen van je vandaan. Voor je het weet, huur je een elektrische auto en rijd jij een schone toekomst tegemoet!

Voordelen van een elektrische auto huren

Oplaadservice bij teruggave tegen een eerlijke prijs.

Toegang tot 350.000 laadpunten van onze partners door heel Europa.

Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar.

Emissievrij, comfortabel en stil rijden.

Laadkabel (type 2) en thuislader inbegrepen bij elke verhuur.

Moderne elektrische auto’s, gemiddeld niet ouder dan 6 maanden.

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE LADINGSTOESTAND BIJ OPHALEN EN INLEVEREN

Une Tesla de Sixt à la borne de recharge pour voitures électriques

ONZE RICHTLIJNEN VOOR OPHALEN EN INLEVEREN VAN ELEKTRISCHE AUTO’S

 • Het batterijniveau van elektrische auto’s wordt geregistreerd bij het ophalen en bij het inleveren. Als het voertuig meer dan 80% opgeladen is bij het ophalen, moet het worden ingeleverd met ten minste 80% batterijniveau*. 

 • Wanneer je geen tijd hebt om de auto op te laden en geen prepaid oplaadservice hebt geboekt, is dat geen probleem. Je betaalt alleen de stroom (kWh) die nodig is om de accu op te laden tot het laadniveau van het moment van ophalen, dus maximaal 80%. Je ziet de bijbehorende tarieven bij de SIXT vestiging.  

 *Als het batterijniveau van het voertuig lager was dan 80% op het moment van ophalen, moet het voertuig worden teruggebracht met het bijbehorende laadniveau. 

DE PREPAID OPLAADSERVICE

Om tijd te besparen kies je voor de prepaid oplaadservice wanneer je het voertuig ophaalt bij de SIXT vestiging: Je kunt het voertuig inleveren met een willekeurig batterijniveau en wij laden het op tegen een vaste prijs.  

Overal snel opladen met Shell Recharge

Als je onderweg bent in je elektrische auto, is het voor een zorgeloze rit belangrijk dat jij je auto altijd en overal snel en eenvoudig op kan laden. Daarom is SIXT een samenwerking aangegaan met én van de grootste oplaadproviders in Europa: Shell Recharge. Met een netwerk van meer dan 300.000 oplaadpunten in meer dan 35 landen kom je altijd aan op je bestemming. Natuurlijk kun je de auto ook bij een andere aanbieder opladen.

Hoe werkt het opladen met Shell Recharge?

 1. Download de Shell Recharge app in de App Store of via Google Play. Volg de stappen in de app om een account aan te maken. 
   
 2. Je kunt een gratis laadpas bestellen in de app of je ontvangt deze wanneer je je elektrische auto ophaalt bij de SIXT vestiging. Koppel de laadpas aan je Shell Recharge account om te kunnen opladen. De kosten worden doorberekend aan de door jou gekozen betaalmethode in de app. Bij sommige oplaadpunten kun je met de app betalen. Aangezien dit niet overal beschikbaar is, raden we je aan om de fysieke laadpas te gebruiken.  
   
 3. Je bent klaar om op weg te gaan!

MBereik je bestemming comfortabel met onze routeplanner

Wanneer je een elektrische auto huurt, ben je niet alleen beperkt tot korte ritjes. We moedigen je aan om de wereld op een duurzame en comfortabele manier te verkennen – volledig elektrisch. Plan daarom je route met de routeplanner. In de planner vind je het aantal stops dat je nodig hebt om op te laden, hoelang je moet laden en ook op welke plekken je dit het beste kunt doen.

Vergelijk elektrisch en benzine rijden: Amsterdam - Parijs

Hieronder geven we je een indruk van de voordelen van elektrisch rijden ten opzichte van benzine rijden. De vergelijking is gemaakt tussen een Audi e-tron en een vergelijkbaar benzinemodel voor de rit Amsterdam - Parijs:

  Audi e-tron 55  BMW 3-serie
Reistijd 6 uur en 5 minuten 6 uur en 2 minuten
Aantal oplaadstops: 1 1
Totale oplaadtijd/stoptijd: 18 minuten 15 minuten

FAQ SIXT Elektroauto

Waar moet je op letten als je een langere reis plant in een elektrische auto? Hoe werkt het opladen? Deze en andere vragen beantwoorden we graag voor je om eventuele ‘zorgen’ over elektrisch rijden weg te nemen.

Is er een laadkabel inbegrepen bij de huurauto?

Ja, alle voertuigen worden geleverd met twee soorten laadkabels, zodat je op elk moment kunt opladen: 

 • Een type 2 laadkabel die bedoeld is om de auto bij openbare laadpunten op te laden. Deze laadpunten kun je vinden op straat, op parkeerterreinen en bijvoorbeeld bij supermarkten.  
 • Een oplaadkabel voor thuisgebruik. Deze kun je gebruiken wanneer je de auto wilt opladen in gewone huishoudelijke stopcontacten. 

Snellaadstations hebben al een geïntegreerde kabel. Hiervoor heb je dus geen eigen kabel nodig.

Hoe kan ik de auto opladen?

Bij het ophalen van je huurauto ontvang je een gratis laadpas van onze partner Shell Recharge die je aan je eigen Shell Recharge account kunt koppelen. We raden je aan om voor de ophaaldag een account aan te maken in de Shell Recharge app. Hiermee krijg je toegang tot het grootste laadnetwerk van Europa met meer 300.00 laadpunten. Je kunt de laadpas behouden bij het inleveren van de auto. 

Om gebruik te kunnen maken van de Shell Recharge Service volg je de volgende stappen: 

 1. Download de Shell Recharge app in de App Store of via Google Play. Volg de stappen die in de app worden uitgelegd om een account aan te maken.
   
 2. Wanneer je de auto ophaalt bij een SIXT vestiging ontvang je gratis een laadpas. Koppel deze laadpas aan je Shell Recharge account om te kunnen opladen. De kosten voor het opladen worden doorberekend aan de door jou gekozen betaalmethode in de app. We raden aan om de fysieke laadpas te gebruiken, omdat je bij sommige oplaadpunten niet via de app kunt betalen. Je kunt ook op voorhand zelf een gratis laadpas bestellen in de app. 
   
 3. Je kunt op weg! 

Waar kan ik de auto opladen?

Met de Shell Recharge app vind je eenvoudig een laadpunt. Je kunt ook filteren op type lader. Natuurlijk kun je de elektrische auto ook opladen bij een andere aanbieder.

Wie is verantwoordelijk voor het betalen van de laadkosten?

Jij betaalt zelf de oplaadkosten van de elektrische huurauto. Dit regel je heel eenvoudig via de Shell Recharge app met de door jou gekozen betalingsmethode. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is registreren en je gewenste betalingsmethode kiezen in de Shell Recharge app. Nadat je bent geregistreerd, kun je zelf een gratis laadpas bestellen in de app of je ontvangt deze gratis bij het ophalen van je huurauto in de SIXT vestiging. De kosten worden automatisch aan je doorberekend en via jouw betalingsmethode betaald.

Hoever kan ik rijden met een volle accu?

Hoever je kunt rijden met een elektrische auto is afhankelijk van meerdere factoren. De meest belangrijke factoren zijn: 

 • Snelheid: hoge snelheden, bijvoorbeeld op de snelweg, verhogen het verbruik en verkleinen daarmee de actieradius. Rijden in de stad met lagere snelheden en stop-and-go verkeer betekent over het algemeen een lager verbruik en een hogere actieradius. 
 • Weer: de ideale temperatuur voor maximaal bereik ligt rond de 20 graden Celsius. Bij koud weer verbruikt de batterij meer energie om bijvoorbeeld het interieur als zowel de batterij zelf te verwarmen. 
 • Rijstijl: elektrische auto’s reageren snel op het gaspedaal, wat het rijplezier verhoogt. Het maximale bereik wordt echter bereikt met een soepele acceleratie en maximaal gebruik van de regeneratieve rem. 

Hoe verschilt het rijden in een elektrische auto van een niet-elektrische auto?

Wanneer je het rijden in een elektrische auto vergelijkt met het rijden in een niet-elektrische auto, dan zijn er een aantal verschillen. 
 
De acceleratie van een elektrische auto is aanzienlijk beter dan die van een niet-elektrische auto. Dit komt doordat de maximale kracht van de auto snel wordt bereikt. Daarnaast maken elektrische auto’s bijna geen motorgeluid. 

Verder heeft een elektrische auto geen versnellingsbak, waardoor jij als bestuurder niet hoeft te schakelen en dus geen onderbrekingen in acceleratie hebt. 

Ook het remgedrag van een elektrische auto is anders. Naast de normale remmen die je kunt vinden in alle auto’s, en dus ook in elektrische auto’s, vind je in elektrische auto’s ook een ander soort rem: een recuperatie rem. Wanneer de snelheid wordt verlaagd, wordt de elektrische motor gebruikt als generator en wordt de kinetische energie omgezet in elektrische energie dat teruggaat naar de batterij van de auto. De auto remt af en een deel van de vrijgekomen energie wordt dus teruggewonnen. In sommige gevallen is de recuperatie rem zo sterk, dat de gewone rem nog nauwelijks gebruikt hoeft te worden.  

Elektrische auto’s zijn over het algemeen zwaarder dan niet-elektrische auto’s door de zwaarte van de batterij. Dit heeft geen effect op de besturing van de auto, want de batterij is vaak geplaatst in de vloer (het laagste punt) van de auto. 

Andere voertuigcategorieën

Hatchbacks/Compacte klasse
Cabrio's
Sportauto's
Luxe auto's
MPV's
SUVs