sixt share carsharing opladen 4

Vragen over het opladen van de auto?

Hier vind je alles wat je moet weten

HOE LAAD IK DE AUTO OP?

Al onze auto's zijn elektrisch en je kunt deze bij verschillende laadstations in Nederland opladen. Je bent onderweg met de auto en op een gegeven moment komt het accuniveau van de auto onder 15% te zitten - tijd om op te laden dus. Maar hoe gaat dit in z'n werk?

Zo werkt het

11 charging flow 01

1. Auto reserveren

Reserveer een SIXT share auto via de app. Loop naar de auto toe en ontgrendel deze, zodat je aan je huur kunt beginnen.

12 charging flow 01

2. Klik op het icoontje 'Laden'

Tijdens de huur, open de SIXT app en klik op het derde icoontje 'Laden'

13 charging flow

3. Laadpaal zoeken

Zoek de dichtstbijzijnde laadpaal op via de SIXT app en selecteer deze om de route in te stellen

14 charging flow

4. Laden starten

Zet de auto bij de openbare laadpaal neer. Pak de laadkabel uit de achterbak van de auto en plug deze in zowel de auto als de laadpaal.

15 charging flow 01

5. Opladen starten

Om het opladen te starten, heb je de laadchip nodig, die te vinden is aan de sleutel in het dashboardkastje. Houd de laadchip tegen de laadpaal tot het lampje op de laadpaal blauw wordt. Wacht op de bevestiging in de app dat de laadsessie is gestart

16b charging flow

6. Opladen gestart

Het opladen is succesvol gestart.  Sta je op een openbare parkeerplaats binnen het servicegebied, dan kan je de rit beëindigen via de app. Zorg er wel voor dat je de sleutel met laadchip terug in het dashboardkastje hebt gelegd. Ben je van plan de auto na het opladen verder te rijden, dan hoef je de rit niet te beëindigen.

17x charging flow

7. Opladen buiten het servicegebied

Ben je aan het opladen bij een laadpaal buiten het servicegebied? Dan kan de huur hier niet beëindigd worden. De huur loopt dus door.

Tegoed ontvangen na opladen

Als dank voor het opladen van de auto, wordt je beloond met een tegoed op je volgende reis. Het bedrag van de tegoedvoucher wordt berekend op basis van het verschil in % aan het begin en aan het einde van je huurperiode. Voor iedere 20% verschil in accuniveau, ontvang je €1,00 tegoed. Percentagebedragen worden altijd afgerond. Sluit je een auto aan op een laadpaal en beëindig je vervolgens de huur, dan gaan we ervan uit dat het eindniveau van de auto 100% is. Je tegoed wordt dan dienovereenkomstig berekend. 

  • Voorbeeld: het accuniveau is aan het begin van je huur 16% en na afloop van de huur 100%. 100%-16% = 84% bijgekomen accuniveau. Deze 84% wordt afgerond naar 80%, dus ontvang je een tegoed van (4x €1,00=) €4,00.

Opladen beëindigen

21 end charging flow 1

1. Auto ontgrendelen

Loop naar de auto toe en ontgrendel deze

20 end charging flow

2. Opladen beëindigen

Tijdens de huur, klik op het derde icoontje 'Opladen beëindigen'.

22 end charging flow

3. Laadkabel ontkoppelen

Pak de laadchip en de autosleutel uit het dashboardkastje. Houd de laadchip tegen het laadpunt om de laadkabel te ontkoppelen. Bij sommige modellen ontkoppel je de laadkabel van de auto door op de laadknop in de auto of op de sleutel te drukken.

23 end charging flow

4. Laadkabel opbergen

Zorg ervoor dat de laadkabel is losgekoppeld, zowel van de auto als van het laadpunt. Vergeet niet de kabel op te bergen in de kofferbak voordat je verder rijdt. De kosten voor het laden met onze laadchip zijn voor onze rekening!

Veelgestelde vragen

Ik krijg de melding dat de auto niet oplaadt. Wat moet ik doen?

Als de auto niet oplaadt, controleer dan of de kabel op de juiste wijze aan de auto en de laadpaal is aangesloten.

Heb je geen melding ontvangen, maar twijfel je nog steeds of de auto oplaadt? Houd dan de laadchip nog een keer voor het laadpunt. Start het laadproces opnieuw via de app, of gebruik een andere laadpaal. 

Wat gebeurt er als de auto niet op de oplader wordt aangesloten als het batterijniveau te laag is??

Zodra het batterijniveau minder dan 15% bereikt, dient deze te worden aangesloten aan een laadpaal wanneer de rit wordt beëindigd. Is die niet het geval, dan wordt er een toeslag berekend aan de laatste gebruiker. De auto wordt geblokkeerd en is niet zichtbaar in de app voor de volgende gebruiker. Zet je de auto aan de lader, dan ontvang je een tegoed van €1,00 per iedere 20% stijging vanaf het originele accuniveau. Dit tegoed kun je gebruiken voor jouw volgende reis, als dank voor het opladen van het voertuig. Het voertuig wordt weer in de app zichtbaar zodra deze voldoende is opgeladen.

Waar kan ik het SIXT share voertuig opladen?

Het is mogelijk om bij alle laadpalen in de grote steden, en tussen de grote steden in, op te laden. Hiervoor heb je een laadpas nodig die je tegen de laadpaal aan moeten houden. Deze laadpas bevindt zich in het voertuig. Bij snellaadstations hangen er kabels aan de lader, die moeten worden aangesloten op de voertuigen. Echter in de stad zijn er laadkabels van de auto zelf nodig, deze laadkabels liggen altijd in de auto. 

> Meer veelgestelde vragen over het opladen

APP DOWNLOADEN. REGISTREREN. RIJDEN.