sixt share carsharing duitsland

Carsharing in Duitsland

SIXT share in Duitsland: carsharing over de grens

Ook in Duitsland kun je met SIXT share rijden. Zo hoef je tijdens je city trip, business trip f vakantie de luxe van een auto niet te missen. Ontdek de auto's tijdens je volgende reis naar Duitsland en ga duurzaam en flexibel op weg. Alles werkt zoals je gewend bent. Zoek, reserveer en huur een auto makkelijk met de app. Parkeer de auto gratis in een servicegebied en beëindig de huur weer binnen dat gebied, of bij één van de Duitse SIXT vestigingen. SIXT share is in Duitsland beschikbaar in maar liefst 8 steden: Berlijn, Bochem, Dresden, Duisburg, Hamburg, Leipzig, München en Nürnberg.

Elektrische & non-elektrische auto's

In Duitsland zijn er zowel elektrische als non-elektrische auto’s beschikbaar.

Scherpe prijzen

De auto’s huur je al vanaf 9 cent per minuut!

Meer dan 8 automerken

Je hebt keuze uit 8 verschillende merken en meer dan 10 verschillende modellen.

E-scooters

Naast auto’s kan je ook gebruik maken van e-Scooters vanaf 19 cent per minuut.

Goed om te weten

In Berlijn, München en Hamburg kun je de SIXT share auto's overal oppikken en kosteloos achterlaten binnen het servicegebied. In de overige Duitse steden werkt dit een beetje anders. Wil je in Bochum, Dresden, Duisburg, Leipzig of Nürnberg een share auto oppikken, dan gaat dit via een officieel SIXT vestiging in de betreffende stad. Reserveer de auto, ga naar het SIXT vestiging, pik de auto regelrecht op en je bent direct onderweg. Je hoeft dus niet eerst aan de balie te staan. In het geval dat je de auto in een van deze 5 steden oppikt, kun je deze ook achterlaten op branches of servicegebieden in een van de andere steden. Belangrijk: beëindig je de huur bij een andere branche of ander servicegebied dan waar je de huur bent gestart, dan worden er extra kosten in rekening gebracht!

Internationale reizen met SIXT share zijn toegestaan in de volgende landen: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Monaco, Andorra, San Marino, Vaticaanstad en Gibraltar. Echter dient de huur dient altijd beëindigd te worden in het land waarin de auto is opgepikt!

Verkeersregels

Houd ook goed de verkeersregels in Duitsland in de gaten. Let er goed op dat je bijvoorbeeld niet per ongeluk parkeert op uitritten; deze worden niet altijd met bordjes direct aan het trottoir aangegeven. Ook is het belangrijk dat je tijdens het fileparkeren parkeert met je neus in de richting van de rijweg. Dit wil zeggen; rijd je een straat in met parkeergelegenheden aan weerszijden, parkeer altijd aan de rechterzijde van de weg met je neus in de rijrichting. Doe je dit niet, dan staat hier een boete op!

  • De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is altijd 50 km/h, tenzij anders is aangegeven.
  • De maximumsnelheid op de ringwegen is altijd 60 km/h, tenzij anders is aangegeven.
  • De maximumsnelheid op de snelwegen is onbeperkt, tenzij anders is aangegeven. Let op: de aanbevolen maximumsnelheid voor iedere Share auto wordt weergegeven op een sticker op de voorruit of links van het stuur op het dashboard. Gelieve je hieraan te houden.

Auto-uitrusting

  • Alle auto's worden standaard uitgerust met een ruitenkrabber, een blauwe zone kaart en een gevarendriehoek. Gelieve deze ook in de auto's te laten.
  • Omdat er bij het fileparkeren geen gemarkeerde vakken zijn zoals in Nederland, raden we je aan de auto alvorens en na het huren altijd te controleren op mogelijke schades. Rapporteer deze op tijd via onze app.

Tanken & auto opladen in Duitsland

Tanken

  • De auto's kunnen bij onze SHELL en TOTAL partner tankstations worden getankt. De app leidt je door het tankproces en doet de betaling automatisch digitaal. Voordat je met tanken begint, selecteer in de app bij welke pomp je gaat tanken, gooi de tank vol en wacht tot de app je de goedkeuring geeft. Je hoeft niet naar binnen bij het tankstation te gaan om af te rekenen bij de kassa; de betaling wordt automatisch digitaal gedaan. Als dank voor het tanken ontvang je een tegoed van € 8 op je volgende reis, als het brandstofniveau minder dan 25% was bij het begin van het tankproces. Kijk voor meer informatie op Tanken in Duitsland.

Opladen

  • Het oplaadproces van de elektrische auto's gebeurt op een iets andere manier in Duitsland. De elektrische auto's hebben daar namelijk geen oplaadchip aan de sleutel hangen en er gelden andere tarieven en voorwaarden voor het opladen. Voor meer informatie hierover, neem een kijkje op Elektrisch laden in Duitsland.

 

Tarieven

  • De minuut-, uur- en dagtarieven kunnen verschillen ten opzichte van de tarieven in Nederland. Ditzelfde geldt voor de vouchers die je krijgt bij het opladen of tanken van de auto. Voor meer informatie hierover, neem een kijkje op de pagina Tarieven in Duitsland.
  • Heb je vouchers ontvangen voor je rit? Houd er rekening mee dat de vouchers gebonden zijn aan het land van uitgave. Nederlandse vouchers kun je dus niet gebruiken in Duitsland en vice versa.

SIXT share servicegebieden overzicht

Carsharing - deel een auto en huur flexibel op elke hoek van de straat in:

Laat de auto achter bij één van onze vestigingen in:

APP DOWNLOADEN. REGISTREREN. RIJDEN.