iceland country content
IJsland

Een auto huren in IJsland

Naast wereldwijde bestemmingen is autoverhuur bedrijf SIXT ook gevestigd in IJsland. Stel je hebt je reis naar IJsland al geboekt maar je wil van te voren een auto huren, dan is dat eenvoudig te doen op de SIXT website. Kies een compacte sedan om te parkeren in het knusse Reykjavik, of ga voor een SUV om de ruige wilde wegen van IJsland makkelijk door te komen. Om het jou nog gemakkelijker te maken, zijn er bijvoorbeeld SIXT vestigingen te vinden op internationale luchthaven Keflavik, in Reykjavik, en op de Sæbraut haven.

iceland side

SIXT-diensten in IJsland

De lengte van de huurperiode ligt volkomen aan jou, of het nou eendagshuur, wekelijks verhuur, lange termijn verhuur is wat je zoekt, het is allemaal mogelijk. Huur en auto in IJsland en je hoeft je geen zorgen te maken over beschikking van navigatie of bijvoorbeeld een kinderstoel; het enige wat jij hoeft te doen is SIXT vertellen wat je nodig hebt voor een comfortabele reis. Met keuze uit meerdere voertuigen, onder anderen economy, compact, sedan, personenbusje, luxe & sportmodellen heeft SIXT zeker iets te bieden wat precies bij jou past.

iceland country content

Handige tips bij bezoek aan IJsland

Tips voor rijden in IJsland:

De maximumsnelheid staat overal goed aangegeven, en het is belangrijk om je hier aan te houden aangezien de boetes hoog zijn en soms moet je ze ter plaatsen betalen.

Autoverhuur zonder creditcard IJsland:

Het is vrijwel onmogelijk een auto te huren zonder creditcard in IJsland, het is vaak vereist dat de naam van de bestuurder op de creditcard staat.

Tol en belastingen:

Er zijn geen tolwegen in IJsland, wel een toltunnel bij Akureyri die in januari 2019 is geopend.

Autoverhuur onder 25 jaar in IJsland:

Er is een minimum leeftijd van 19 of 20 jaar voor de bestuurder. Voor jeeps en auto’s met vierwielaandrijving is de minimum leeftijd 25 jaar.

Benodigde documenten voor het huren van een auto in IJsland:

Een geldig rijbewijs sinds minimaal 1 jaar, een geldig identiteitskaart of paspoort, en een creditcard.

Flexibele Huuropties:

Last-minute een auto huren in IJsland is ook mogelijk, met dezelfde aangeboden kwaliteit van een auto niet ouder dan 3-6 maanden.

De beste plekken om te bezoeken in IJsland

  • Reykjavik: De hoofdstad van IJsland moet natuurlijk ook gezien worden. Het compacte centrum is makkelijk te verkennen met voet, en als einde van het uitje kan je genieten van het uitzicht over de gehele stad vanaf de Hallgrímskirkja kerk in het oude centrum.
  • Blue Lagoon: De waanzinnige natuurlijke spa met geothermische wamwaterbronnen met een gemiddelde temperatuur van 40 graden Celsius. De Blue Lagoon is niet te missen, met helder blauw water vol met mineralen die erg goed zijn voor je huid is dit de ultieme beleving. De beste buitenshuis jacuzzi van Europa.
  • Geysir en Strokkur: Geisers zijn een van de dingen waar IJsland bekend om staat. Dit natuurlijk wonder is te zien terwijl het dampend water meters hoog naar boven spuit. Iets dat zeer indrukwekkend en zeldzaam is om te zien.

Tips voor IJsland in de winter

Veel minder toeristen zijn aanwezig in de winter en het hele land ligt onder de mooie witte sneeuw. Bovendien is er ook meer kans om het noorderlicht te zien tijdens de wintermaanden dan in de zomer. Vooral in de winterperiode zullen er gevallen zijn van afgesloten wegen of sneeuwkettingen die niet te vermijden zijn. Uiteraard zal SIXT je in al deze scenario’s tegemoetkomen om jou huur periode zo plezierig mogelijk te maken, door u hulp en tips aan te bieden voordat u de auto in stapt.

Uw voordelen bij Sixt

Uw voordelen bij Sixt
  • Sixt beste prijsgarantie
  • Nieuwe auto's - gemiddeld 3 maanden oud
  • Geen verborgen kosten
  • Geen kosten voor creditcard
  • Uitstekende 24/7 klantenservice
  • Duitslands grootste en beste autoverhuurder

Auto huren op de luchthavens

Zie alle luchthaven locaties