Kan ik mijn huisdier meenemen in de huurauto?

Als u op vakantie gaat of een lange reis gaat maken, is het bij Sixt mogelijk om uw huisdieren mee te nemen in uw huurauto zodat ze niet achterblijven. Zolang u de huurauto schoon houdt en alle rommel van het huisdier schoonmaakt, is Sixt u en uw huisdieren van harte welkom. Of u nu uw honden meeneemt op een leuke reis, uw kat naar de dierenarts brengt, Sixt autoverhuur is diervriendelijk en zorgt ervoor dat al uw viervoeters veilig meereizen.

Kies de ideale huurauto voor u en uw huisdier

Elke lange afstand reis met uw harige vrienden wordt comfortabel en ontspannend gemaakt in een van onze hoge kwaliteit huurauto's en u kunt kiezen uit een selectie van veelzijdige categorieën zoals compacte auto's, stationwagens , minibussen en cabrio's. Dankzij onze flexibele verhuurduur kunt u het ideale voertuig kiezen voor de ideale periode. Met Sixt kunt u uw hond gemakkelijk meenemen op een leuke dag uit of op een maand vakantie in het buitenland. Met autoverhuurstations verspreid over het heel Nederland en de rest van de wereld zal Sixt er voor u beiden zijn. 

Tips voor het reizen met je huisdier

  • Zorg dat je huisdier veilig in de auto zit. Dit kan bijvoorbeeld in een kennel, kooi, gordel of in de kofferbak achter een net.
  • Zorg dat je alle papieren van je hond bij je hebt als je het land verlaat. Sommige landen hanteren andere regels dan Nederland. Check deze ruim voor vertrek.
  • Stop altijd na een paar uur rijden om even uit te rekken en een stukje te lopen. Dit is verstandig voor u en uw huisdier.
  • Houd water en wat eten bij de hand zodat uw huisdier genoeg drinkt en eet.
  • Zorg dat je je huisdier niet alleen in de auto laat. In de auto kan het snel erg warm worden, waardoor je huisdier een zonnesteek kan oplopen. Koude temperaturen kunnen ook erg gevaarlijk zijn.
  • Zorg dat je de auto weer schoon afleverd. Dit zonder viezigheid of haren. Als dit niet goed gedaan is kunnen er schoonmaken kosten worden afgeschreven.