Help Center
Hulp bij reserveringen, het ophalen van de auto, noodgevallen en meer.
Zoek in de hulponderwerpen

Huurauto met winterbanden

Auto huren met winterbanden

In de winter is het wel zo veilig om in een huurauto te rijden die beschikt over winterbanden. Bij SIXT kun je dan ook altijd kiezen voor een huurauto met winterbanden. In sommige landen is het verplicht om winterbanden onder de auto te hebben. Zelfs tijdens de zomermaanden kan het verstandig zijn om alvast aan de winter te denken als je van plan bent om in die periode een auto te huren. Ondanks de winterbanden is veiligheid niet volledig gegarandeerd als je in een sneeuwstorm terechtkomt. 

Hoe huur ik winterbanden voor mijn huurauto?

Winterbanden huren bij SIXT is erg eenvoudig. Jij kiest de datum, je voertuigklasse en maakt de keuze tussen de betaalopties "nu betalen" en "later betalen". Nu kom je op de pagina waar je alle extra's kunt boeken. Hier scroll je naar beneden waar alle opties aan te vinken zijn. Zoals in de afbeelding te zien, klik je op de optie "Voorkeur winterbanden". Dit is alles wat je hoeft te doen om winterbanden voor jouw huurauto te huren. Je kunt nu verder gaan met je boeking en deze voltooien.

Het verschil tussen zomer - en winterbanden

De afgelopen winters hebben voor veel sneeuw gezorgd in sommige delen van Europa. In deze periode waren winterbanden zeer belangrijk voor de veiligheid op de weg, en dus ook bij het huren van een auto. Het is belangrijk om te weten dat het in sommige landen in Europa verplicht is om winterbanden te gebruiken, waaronder Oostenrijk , Finland, Letland en Estland. In Duitsland moet de auto tijdens winterse omstandigheden over winterbanden beschikken.

In vergelijking met zomerbanden worden winterbanden, ook wel sneeuwbanden, niet hard in winterse omstandigheden, waardoor je meer grip op de weg hebt. Ondanks de naam zijn sneeuwbanden al te gebruiken als de temperatuur onder de 10 graden zakt. In zeer koude omstandigheden en natte wegen zijn winterbanden echt ideaal en de veiligste optie.

De mogelijkheden bij SIXT

Sneeuwbanden zijn niet goedkoop. Om een stel sneeuwbanden onder je eigen auto te hebben, ben je al snel €500 kwijt. SIXT biedt daarom huurauto's aan met winterbanden tegen een kleine bijdrage. SIXT is erg betrokken bij de klanten en hun welzijn, dit betekent dat je voor vragen altijd terecht kan bij onze klantenservice of bij een van onze vele vestigingen. Om te vinden wat je zoekt, kun je altijd terecht op onze website, app en bij onze vestigingen.
 
Was dit antwoord nuttig?
Ja, het was nuttig
Nee, ik heb verdere ondersteuning nodig