Auto huren buitenland
Gemakkelijk met SIXT

Auto huren buitenland

Flexibel op vakantie gaan en toch onafhankelijk zijn? Een huurauto is dan de ideale oplossing. Je kunt in Nederland je auto huren om vervolgens op vakantie te gaan. Als je pas in het land van bestemming in de auto wilt stappen, is huren op locatie uiteraard ook een optie.

Wij begrijpen dat je van tevoren de boeking wilt maken, zodat je de rest van de vakantie eromheen kunt plannen. En mocht je je dan toch nog bedenken? Zowel wijzigen als annuleren is kosteloos. Zonder zorgen een vakantie plannen, daar draagt SIXT graag aan bij. 

Een auto huren in het buitenland: wat moet je overwegen?

Reizen buiten je eigen langsgrenzen betekent vaak dat je inlevert op flexibiliteit - dat is wanneer je niet kiest voor een huurauto. SIXT biedt je de mogelijkheid om jouw vakantiebestemming een auto te huren. Dit maakt het mogelijk om alle bezienswaardigheden te ontdekken en bezoeken. Zo haal je alles uit je vakantie en geniet je er met volle teugen van.

Kies de huurauto die in speelt op jouw behoeften. Neem je de kinderen mee? Dan is een grote auto wel zo handig. Ga je naar de zon? Dan is een cabrio een goed idee. SIXT biedt dit allemaal aan in jouw thuisland of op de plek van jouw bestemming. Het enige wat nog rest is een reservering te maken.

Er zijn verschillende Categorieën waaronder de auto's vallen die SIXT verhuurt. Een aantal hiervan staan verder op de pagina vermeldt, hier kun je wat inspiratie opdoen wat het beste bij uw vakantie of trip naar het buitenland past. Wij willen graag in al jouw behoeften voorzien. Echter het is niet mogelijk een specifiek auto of merk te boeken. Daarentegen, wanneer je een categorie boekt, zul je altijd een gelijkwaardige auto ontvangen op het gebied van formaat, klasse en uitstraling. 

Een auto huren in het buitenland: wat is handig om te weten?

Vanuit het buitenland naar Nederland

De richtlijnen hierover zijn afhankelijk van het land van vertrek, of je met een huurauto (en met welke) naar Nederland kunt reizen. Wanneer je dit van plan bent, is het aanbevolen dat je van tevoren navraagt of dit een mogelijkheid is. 

Verzekeringen

SIXT heeft enkele verzekeringen die je bij jouw huurauto kunt boeken om de aansprakelijkheid te beperken. Dit geeft een rustiger gevoel wanneer je reist, vooral wanneer je naar een vreemd land reist, kan dit erg prettig zijn. De rijstijlen kunnen in andere landen ook variëren van wat je gewend bent, dan is het altijd prettig te weten dat je gedekt bent. Je kunt zelf kiezen in hoeverre je jouw huurauto wilt verzekeren. 

Algemene informatie

Je kunt ook een extra bestuurder toevoegen aan de auto die huurt; wanneer je een behoorlijke afstand aflegt, is het prettig dat je kunt afwisselen. Lang concentreren kan namelijk erg uitputtend zijn.

Verkeersregels

In het buitenland gelden vaak andere regels in vergelijking tot Nederland. Dit zijn vaak kleine verschillen, bijvoorbeeld of u een gevarendriehoek in uw auto dient te hebben. Echter, om vervelende situaties te voorkomen, is het handig dit op voorhand dit door te nemen.  

Bekijk vestigingen wereldwijd

ALLE SIXT LOCATIES