Boekingsvoorwaarden

ANNULERING

Transferboeking

Kosteloos: Tot 60 minuten voor het vertrek

100% van het tarief: Van 60 minuten voor het vertrek

Reservering per uur

Kosteloos: Tot 24 uur voor vertrek

100% van het tarief: Minder dan 24 uur voor vertrek

*Landspecifieke afwijkingen 

SPANJE Minibus Ibiza en Tenerife

Kosteloos: Tot 24 uur voor vertrek

100% van het tarief: Minder dan 24 uur voor vertrek

Taxiservice

Annulering voordat het boekingsverzoek is verzonden

Als een boekingsverzoek door de gebruiker wordt geannuleerd voordat het verzoek wordt verzonden, worden er geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Annulering nadat het boekingsverzoek is verzonden

Als het boekingsverzoek door de Gebruiker wordt geannuleerd nadat het verzoek is verzonden, kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht volgens de lokale wet- en regelgeving of volgens de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener.

Transportnetwerkservice

Annulering voordat het boekingsverzoek is verzonden

Als een boekingsverzoek door de gebruiker wordt geannuleerd voordat het verzoek wordt verzonden, worden er geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Annulering nadat het boekingsverzoek is verzonden

Als het boekingsverzoek door de Gebruiker wordt geannuleerd nadat het verzoek is verzonden, kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht volgens de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener.

WACHTTIJD BIJ OPHALEN 

Kosteloze wachttijd

Voor alle ophaallocaties (behalve luchthavens):

15 minuten vanaf de overeengekomen ophaaltijd

Voor het ophalen vanaf de luchthaven (alleen indien vluchtnummer is opgegeven):

60 minuten, te rekenen vanaf het actuele landingstijdstip. Als er bij de boeking geen vluchtnummer is opgegeven, geldt de reguliere wachttijd van 15 minuten, ongeacht het actuele landingstijdstip.

Als er bij de boeking geen vluchtnummer is opgegeven, geldt de reguliere wachttijd, ongeacht het actuele landingstijdstip.

*Landspecifieke afwijkingen

Kosteloze wachttijd voor alle ophaallocaties (behalve luchthavens):

EGYPTE, FRANKRIJK  Moto Taxi, VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA NYC – Curb

10 minuten vanaf de overeengekomen ophaaltijd.

Kosteloze wachttijd voor het ophalen vanaf de luchthaven (alleen indien vluchtnummer is opgegeven):

FRANKRIJK  Moto Taxi

20 minuten vanaf het actuele landingstijdstip.

SPANJE Minibus Ibiza en Tenerife

15 minuten, startend vanaf het einde van de bagageband.

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA NYC – Curb

15 minuten, beginnend met de informatie van de passagier aan de serviceprovider dat hij gereed is voor afhaling.

Verlenging van de wachttijd voor alle ophaallocaties

Transferboeking:

De passagier kan aan de chauffeur om extra wachttijd vragen. Een verlenging van de wachttijd kan niet worden gegarandeerd. De bestuurder beslist of dit mogelijk is, afhankelijk van bijv. aansluitende ritten. De volgende kosten worden aangerekend: 0,55 EUR/USD/GBP kosten per minuut plus btw. Deze kosten worden gemaakt in de valuta waarin geboekt is.

Reservering per uur:

De uurreservering begint bij aankomst van de klant of nadat de wachttijd is verstreken. De chauffeur wacht op de passagier gedurende de gehele geboekte periode.

  *Landspecifieke afwijkingen

SPANJE Minibus Ibiza en Tenerife,

Extra wachttijd is niet toegestaan.

ZWITSERLAND, VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA, SINGAPORE

Extra wachttijd wordt berekend voor 1,67 CHF/USD per minuut, plus btw.

FRANKRIJK  Moto Taxi

Een verlenging van de wachttijd is mogelijk in blokken van 5 minuten. Ieder nieuw gestart blok van 5 minuten wordt aangerekend aan 5,00 EUR plus btw. Deze kosten worden aangerekend in de valuta waarin geboekt is.

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA NYC – Curb

De passagier kan aan de chauffeur om extra wachttijd vragen. Een verlenging van de wachttijd kan niet worden gegarandeerd. De chauffeur beslist of dit mogelijk is, afhankelijk van bijv. aansluitende ritten. Extra wachttijd wordt aangerekend in blokken van 15 minuten tegen 10 USD plus btw. Deze kosten worden gemaakt in de valuta waarin geboekt is.

 

Taxiservice

Wachttijd of extra tijd wordt in rekening gebracht volgens het tarief dat wordt bepaald door de lokale wettelijke taxitariefwetgeving of volgens de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener.

Transportnetwerkservice

Wachttijd of extra tijd wordt in rekening gebracht tegen het tarief bepaald door de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener.

ONTMOETINGSPLAATS MET DE CHAUFFEUR BIJ HET OPHALEN VANAF DE LUCHTHAVEN 

(alleen indien vluchtnummer is opgegeven)

U wordt in de aankomsthal na de bagageclaim opgewacht, die is toegewezen aan het gespecificeerde vluchtnummer (op voorwaarde dat de persoon die boekt tijdens de boeking het vluchtnummer heeft opgegeven), tenzij anders aangegeven door Sixt. De chauffeur heeft een bord met de naam van de passagier. Als de chauffeur niet gevonden kan worden, neem dan direct contact op met de chauffeur of met Sixt via +49 30 340 440 440.

*Landspecifieke afwijkingen 

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA NYC – Curb

Na aankomst en het passeren van de bagageclaim en douane, is de passagier verplicht om het nummer dat is aangegeven in de bevestiging van de reservering-e-mail te bellen, om te melden dat de passagier klaar is om opgehaald te worden door de dienstverlener. De chauffeur ontmoet de passagier aan de overeengekomen kant van de weg. Als de chauffeur niet kan worden gevonden, neem dan contact op met de chauffeur of met Sixt via +49 30 340 440 440.

TUSSENSTOPS

Transferboeking:

Tussenstops zijn mogelijk, wanneer de aanvraag in het veld "Bijzondere eisen" onder PASSAGIERDETAILS is aangegeven en schriftelijk door de dienstverlener is bevestigd. Een spontane tussenstop ter plaatse is alleen mogelijk met toestemming van de chauffeur. Voor tussenstops kunnen extra kilometerkosten en extra wachttijden van toepassing zijn. Raadpleeg hiervoor de secties ‘Extra kilometers’ en ‘Wachttijd bij ophalen’.

Reservering per uur:

De chauffeur kan direct ter plaatse op de hoogte worden gebracht van de gewenste tussenstops. Als een route al bekend is bij de reservering, kan deze worden gespecificeerd onder "Speciale eisen" bij PASSAGIERDETAILS. Zolang de tussenstops binnen het gereserveerde tijdvenster plaatsvinden, worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Er kunnen echter extra kilometerkosten van toepassing zijn. Raadpleeg hiervoor de sectie ‘Extra kilometers’.

*Landspecifieke afwijkingen

SPANJE - Minibus Ibiza en Tenerife

Tussenstops zijn niet mogelijk.

KOSTELOZE KILOMETERS

Transferboeking:

Alle kilometers die nodig zijn om de geboekte transfer te maken.

Reservering per uur:

Als de rit in dezelfde stad eindigt als waar deze begon, zijn alle kilometers inbegrepen.

Als de rit niet in dezelfde stad eindigt als waar deze begon, zijn alle kilometers van de geboekte periode inbegrepen. Echter wordt er voor de terugreis van de auto en bestuurder 1 EUR/GBP/CH/USD (excl. btw) per kilometer gerekend, gelet op de kortste afstand tussen vertrek- en eindpunt.

Als de inclusieve kilometerstand wordt overschreden, worden extra kilometervergoedingen in rekening gebracht in overeenstemming met sectie Boekingwijzigingen - Extra kilometer.

BOEKINGSWIJZIGINGEN

Verlenging van de boekingsperiode voor boekingen per uur

De klant dient Sixt op de hoogte brengen van het verlengen van boekingen en dient hiervoor een bevestiging te hebben ontvangen voor aanvang van de rit. Bij een spontane verlenging ter plaatse beslist de chauffeur zelf of dit mogelijk is, afhankelijk van de aansluitende ritten.  Het is alleen mogelijk om te verlengen in blokken van 1 uur tegen een vergoeding.

Extra kilometers bij Transferboekings

Is het aantal gereden kilometers hoger dan het aantal geboekte kilometers vanwege extra tussenstops of andere redenen vanuit de passagier, dan zullen er op de daaropvolgende extra kilometers toeslag worden berekend, afhankelijk van het land en de boekingsklasse.

België, Luxemburg, V.S., Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Nederland
Ride en Ride XL: 2,00 EUR/GBP/CHF/USD plus belastingen
Business, Business XL en First: 2,50 EUR/GBP/CHF/USD plus belastingen

Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Polen, Zweden, Israël, Singapore
Ride en Ride XL: 1,30 EUR/GBP/CHF/USD plus belastingen
Business, Business XL en First: 1,70 EUR/GBP/CHF/USD plus belastingen

Alle overige landen
Ride en Ride XL: 1,00 EUR/GBP/CHF/USD plus belastingen
Business, Business XL en First: 1,10 EUR/GBP/CHF/USD plus belastingen

Extra kilometers bij Taxiservice

Extra kilometers/mijlen worden in rekening gebracht volgens het tarief dat wordt bepaald door de lokale wettelijke taxitariefwetgeving of volgens de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener.

Extra kilometers bij Transportnetwerkservice

Extra kilometers/mijlen worden in rekening gebracht volgens het tarief dat wordt bepaald door de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener.

 

 

EXTRA KOSTEN TIJDENS DE RIT

Extra kosten die tijdens de rit gemaakt worden, zullen na de rit verrekend worden via de gekozen betaalmethode. De klant die boekt is verantwoordelijk voor de extra gemaakte kosten.

NIET-BEREIKBAARHEID VAN DE RIT 

PASSAGIER VERSCHIJNT NIET (No-Show)

Indien de reiziger niet op de overeengekomen ophaallocatie aanwezig is zonder binnen de kosteloze wachttijd na de overeengekomen ophaaltijd de boeking te annuleren, en hij niet kan worden bereikt via het in de boeking genoemde telefoonnummer, wordt dit als een no-show beschouwd. In dat geval wordt de rit voor 100% gefactureerd.

BESTUURDER VERSCHIJNT NIET

Als de chauffeur niet verschijnt, moet de passagier rechtstreeks contact opnemen met de chauffeur. De passagier ontvangt het telefoonnummer altijd per sms tot minstens een uur voor vertrek en in de Sixt app. Als de chauffeur niet bereikbaar is, neem dan contact op met de Sixt Service Hotline op +49 340 440 440. We zullen dan een alternatieve oplossing voor de rit vinden.

VERHINDERING VAN HET VERVOER DOOR DE PASSAGIER

Indien de passagier besluit van de rit af te zien omdat bijzondere diensten (bv. vervoer van kinderen, dieren, bagage etc.) niet door de chauffeur kunnen worden verricht of waarmee de dienstverlener niet eerder heeft ingestemd, blijft het totale bedrag van het overeengekomen tarief voor de rit verschuldigd, verminderd met de bespaarde kosten.

WEIGEREN VAN DE RIT DOOR DE CHAUFFEUR

De chauffeur kan de uitvoering van de rit weigeren indien de passagier zich niet aan de regels van het voertuig houdt, of indien deze vermoedt dat de persoon die de rit boekt, of de passagier tot een illegale organisatie behoort, of op illegale wijze of voor illegale doeleinden van de diensten gebruik maakt.

ALGEMENE INFORMATIE

VOERTUIG- EN BOEKINGSKLASSEN

De op het platform getoonde voertuigfoto's dienen uitsluitend ter illustratie van de gebruikte voertuigklasse. Er zijn met name regionale verschillen mogelijk.

REGELS IN HET VOERTUIG

Voor elke rit gelden de volgende regels:

  • Verboden te roken in het voertuig
  • Gebruik van veiligheidsgordels
  • Zorgvuldige behandeling van het voertuig

Bij de niet-naleving van deze regel en bij ongepast gedrag zoals vandalisme en activiteiten die de bestuurder onzeker of ongemakkelijk maken, blijft het totale bedrag van de overeengekomen vergoeding verschuldigd, verminderd met eventuele bespaarde kosten. Bovendien kan de dienstverlener een vergoeding eisen van de gebruiker of de passagier voor de noodzakelijke herstelling van schade aan het voertuig, of het schoonmaken van het voertuig die het gebruikelijke niveau overschrijdt en door de passagier veroorzaakt is.

VERVOER VAN KINDEREN

Kinderstoeltje

Bij de keuze van een kinderstoeltje, gelieve het gewenste aantal kinderstoeltjes aan te geven onder OPTIES van de pagina PASSAGIERSGEGEVENS. Onze standaardvoorwaarden voor annuleringen zijn van toepassing, in het geval dat er geen (of op onjuiste wijze een) kinderstoeltje is aangevraagd, en het vervoersbedrijf de rit daardoor niet kan uitvoeren.

Reizen voor minderjarigen zonder begeleiding

Het reizen voor minderjarigen zonder begeleiding wordt onderworpen aan de goedkeuring van het vervoersbedrijf, dat deze rit uitvoert. SIXT ride kan niet garanderen dat alle vervoersbedrijven het vervoer van minderjarigen zonder begeleiding toestaan. Als u een rit wenst te boeken voor een minderjarige zonder begeleiding, gelieve dit dan aan te geven onder OPMERKINGEN AAN CHAUFFEUR, onder OPTIES van de pagina PASSAGIERSGEGEVENS. SIXT ride zal de klant voorzien van de gegevens van het vervoersbedrijf, dat wordt toegewezen aan de reservering. Op deze manier kan de klant in direct contact met het vervoersbedrijf zo nodig regelingen treffen, omtrent het reizen van de minderjarigen zonder begeleiding. De klant kan ook contact op nemen via de SIXT ride hotline.

Verzoeken die verder gaan dan de standaarddiensten die SIXT ride verleent, vergen een beschikbaarheidscheck die alleen wordt uitgevoerd als u contact opneemt met het vervoersbedrijf, of de SIXT ride hotline tijdens de reserveringsaanvraag. Onze standaardvoorwaarden voor annuleringen zijn van toepassing, in het geval dat er geen beschikbaarheidscheck is gedaan, waardoor het vervoersbedrijf de rit niet kan uitvoeren.

BAGAGE

De toegestane bagage per boekingsklasse wordt vermeld op de pagina RITTYPE. Als u reist met meer dan toegestane bagage, gelieve dit aan te geven onder OPMERKINGEN AAN CHAUFFEUR, onder OPTIES van de pagina PASSAGIERSGEGEVENS. SIXT ride kan niet garanderen dat alle vervoersbedrijven het vervoer meer dan toegestane bagage accepteren. SIXT ride zal de klant voorzien van de gegevens van het vervoersbedrijf, dat wordt toegewezen aan de reservering. Op deze manier kan de klant in direct contact met het vervoersbedrijf zo nodig regelingen treffen, omtrent het reizen met de bagage. De klant kan ook contact op nemen via de SIXT ride hotline.

Het vervoer van bagage zonder begeleiding wordt onderworpen aan de goedkeuring van het vervoersbedrijf, dat deze rit uitvoert. SIXT ride kan niet garanderen dat alle vervoersbedrijven het vervoer van bagage zonder begeleiding toestaan. Als u een rit wenst te boeken voor bagage zonder begeleiding, gelieve dit dan aan te geven onder OPMERKINGEN AAN CHAUFFEUR, onder OPTIES van de pagina PASSAGIERSGEGEVENS. SIXT ride zal de klant voorzien van de gegevens van het vervoersbedrijf, dat wordt toegewezen aan de reservering. Op deze manier kan de klant in direct contact met het vervoersbedrijf zo nodig regelingen treffen, omtrent het vervoer bagage zonder begeleiding. De klant kan ook contact op nemen via de SIXT ride hotline.

Verzoeken die verder gaan dan de standaarddiensten die SIXT ride verleent, vergen een beschikbaarheidscheck die alleen wordt uitgevoerd als u contact opneemt met het vervoersbedrijf, of de SIXT ride hotline tijdens de reserveringsaanvraag. Onze standaardvoorwaarden voor annuleringen zijn van toepassing, in het geval dat er geen beschikbaarheidscheck is gedaan, waardoor het vervoersbedrijf de rit niet kan uitvoeren.

Voor de volgende boekingen gelden speciale voorwaarden met betrekking tot bagage:

SPANJE - Minibus Ibiza + Tenerife

Kosteloos: Eén koffer en één stuk handbagage per passagier

Extra bagage: 15 EUR incl. belastingen/per bagagestuk.

Deze gegevens moeten bij de reservering in het veld "Bijzondere voorwaarden" onder PASSAGIERDETAILS worden ingevoerd.  Reist u met een kind, dan zijn de leeftijd, de lengte en het gewicht van het kind vereist te vermelden tijdens de boeking. Indien deze informatie niet in de boeking is opgenomen, mag de rit, afhankelijk van de wetgeving van het land waar de rit plaatsvindt, om veiligheidsredenen niet worden uitgevoerd. De rit wordt alsnog volledig aangerekend.

VERVOER VAN DIEREN

Als u met een (huis)dier reist, gelieve dit aan te geven onder OPMERKINGEN AAN CHAUFFEUR, onder OPTIES van de pagina PASSAGIERSGEGEVENS. SIXT ride kan niet garanderen dat alle vervoersbedrijven het vervoer van (huis)dieren toestaan. SIXT ride zal de klant voorzien van de gegevens van het vervoersbedrijf, dat wordt toegewezen aan de reservering. Op deze manier kan de klant in direct contact met het vervoersbedrijf zo nodig regelingen treffen, omtrent het reizen met het (huis)dier. De klant kan ook contact op nemen via de SIXT ride hotline.

TAXISERVICE

ALGEMENE VOORWAARDEN

Accepteert de gebruiker de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener tijdens het boekingsproces om een ​​transportservice te boeken, waarbij de hieronder vermelde Reserveringsvoorwaarden niet overeenkomen met de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener, dan gelden de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener boven alles. De Algemene voorwaarden en het Privacy beleid die van toepassing zijn op het gebruik van het Sixt Ride-Platform door de Gebruiker zijn gelijktijdig van toepassing.

RESERVERINGSDIENSTEN

In de meeste gevallen krijgt de gebruiker geen reserveringskosten van Sixt Ride, de Dienstverlener of een externe softwareleverancier. Indien de Gebruiker echter reserveringskosten moet betalen aan Sixt Ride, de Dienstverlener of een externe softwareleverancier, is het geschatte tarief dat wordt weergegeven tijdens het boekingsproces inclusief dergelijke reserveringskosten.

GESCHATTE TARIEF

Houd er rekening mee dat Sixt Ride een service is die Gebruikers verbindt met taxichauffeurs en/of exploitanten of Transportnetwerkbedrijven en/of Transportnetwerkbestuurders en zijn eigen tarieven niet vaststelt. Taxi-exploitanten en/of Taxichauffeurs zijn mogelijk gebonden aan de toepasselijke wet- en regelgeving van het rechtsgebied waar zij taxidiensten verlenen. In bepaalde jurisdicties kunnen Taxi-exploitanten en/of Taxichauffeurs hun eigen tarieven bepalen volgens hun eigen Algemene Voorwaarden. Daarom kunnen de tarieven voor de taxiritprijs, inclusief eventuele extra kosten of toeslagen, worden bepaald door de lokale taxiwetgeving en -voorschriften in de rechtsgebieden waar ze actief zijn of de Algemene voorwaarden van de Dienstverlener. Het tarief van de taxirit dat tijdens het boekingsproces wordt weergegeven, is een schatting op basis van geschatte afstand en tijd. Het werkelijke tarief is gebaseerd op individuele factoren, zoals de route die is afgelegd, verkeer, wachttijden bij verkeerslichten en eventuele wettelijke extra kosten die zijn toegepast op de Serviceovereenkomst volgens de lokale wet- en regelgeving of de Algemene voorwaarden van de Dienstverlener. De lokale wettelijke tarieven en toeslagen zijn online te vinden in officiële publicaties van de overheid en/of in het taxivoertuig. De gebruiker kan ook rechtstreeks bij de Dienstverlener navraag doen naar het tarief dat van toepassing is op de Serviceovereenkomst.

TRANSPORTNETWERKSERVICE

ALGEMENE VOORWAARDEN

Accepteert de gebruiker de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener tijdens het boekingsproces om een ​​transportservice te boeken, waarbij de hieronder vermelde Reserveringsvoorwaarden niet overeenkomen met de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener, dan gelden de Algemene Voorwaarden van de Dienstverlener boven alles. De Algemene voorwaarden en het Privacy beleid die van toepassing zijn op het gebruik van het Sixt Ride-Platform door de Gebruiker zijn gelijktijdig van toepassing.

RESERVERINGSDIENSTEN

In de meeste gevallen krijgt de gebruiker geen reserveringskosten van Sixt Ride, de Dienstverlener of een externe softwareleverancier. Indien de Gebruiker echter reserveringskosten moet betalen aan Sixt Ride, de Dienstverlener of een externe softwareleverancier, is het geschatte tarief dat wordt weergegeven tijdens het boekingsproces inclusief dergelijke reserveringskosten.

GESCHATTE TARIEF

Houd er rekening mee dat Sixt Ride een service is die Gebruikers verbindt met taxichauffeurs en/of exploitanten of Transportnetwerkbedrijven en/of Transportnetwerkbestuurders en zijn eigen tarieven niet vaststelt. Het tarief van de taxirit dat tijdens het boekingsproces wordt weergegeven, is een schatting op basis van geschatte afstand en tijd. Het werkelijke tarief is gebaseerd op individuele factoren, zoals de route die is afgelegd, verkeer, wachttijden bij verkeerslichten en eventuele wettelijke extra kosten die zijn toegepast op de Serviceovereenkomst volgens de lokale wet- en regelgeving of de Algemene voorwaarden van de Dienstverlener. De Gebruiker kan ook rechtstreeks bij de Dienstverlener navraag doen naar het tarief dat van toepassing is op de Serviceovereenkomst.