Auto huren buitenland
Vakantie auto huren
Auto huren buitenland

Kan ik met mijn huurauto de grens over?

 

Flexibel op vakantie gaan en toch onafhankelijk zijn? Een huurauto is dan de ideale oplossing. U kunt in Nederland uw auto huren om vervolgens op vakantie te gaan. Als u pas in het land van bestemming in de auto wilt stappen, is huren op locatie uiteraard ook een optie.

 

Wij begrijpen dat u van tevoren de boeking wilt maken, zodat u de rest van de vakantie eromheen kunt plannen. En mocht u zich dan toch nog bedenken? Zowel wijzigen als annuleren is kosteloos. Zonder zorgen een vakantie plannen, daar draagt Sixt graag aan bij. 

Een auto huren in het buitenland: Wat moet u overwegen?

Reizen buiten je eigen langsgrenzen betekent vaak dat u inlevert op flexibiliteit - dat is wanneer je niet kiest voor een huurauto. Sixt biedt u de mogelijkheid om uw vakantie bestemming een auto te huren. Dit maakt het mogelijk om alle bezienswaardigheden te ontdekken en bezoeken. Zo haalt u alles uit uw vakantie en geniet u er met volle teugen van.

 

Kies de huurauto die in speelt op uw behoeften. Neemt u de kinderen mee? Dan is een grote auto wel zo handig. Gaat u naar de zon? Dan is een cabrio een goed idee. Sixt biedt dit allemaal aan in uw thuisland of op de plek van uw bestemming. Het enige wat nog rest is een reservering te maken.

 

Er zijn verschillende Categorieën waaronder de auto's vallen die Sixt verhuurt. Een aantal hiervan staan verder op de pagina vermeldt, hier kunt u wat inspiratie opdoen wat het beste bij uw vakantie of trip naar het buitenland past. Wij willen graag in al uw behoeften voorzien, echter het is niet mogelijk een specifiek auto of merk te boeken. Daarentegen wanneer u een catagorie boekt, zult u altijd een gelijkwaardige auto ontvangen op het gebied van formaat, klasse en uitstraling. 

 

 


Uw huurauto voor het buitenland

Voor de business trip

Huurauto Buitenlandse Businesstrip

Voor het hele gezin

Huurauto voor het hele gezin

Voor de zonnige bestemming

Huurauto zomervakantie

Voor een grote groep

auto huren grote groep

Een auto huren in het buitenland: wat is handig om te weten?

1. Informatie over de borg van je huurauto in het buitenland.

Wanneer je een auto huurt in de rest van Europa of daarbuiten, wordt de borg aan u gecrediteerd wanneer u de auto ophaalt. Wanneer je de auto weer inlevert wordt de gereserveerde borg op uw creditcard weer verwijderd van uw creditcard. 

2. One-way rental

U kunt ook een auto huren in het buitenland en deze bij een andere Sixt locatie in dat land. Hoewel een fee wordt berekend, bespaart u weer op brandstof en geniet u een grotere flexibiliteit. In bijna alle landen in de EU wordt de one-way service aangeboden. In de Verenigde staten is dit ook mogelijk.

3. Van Nederland naar Buitenland

Het kan voorkomen dat u vanuit Nederland een auto wilt huren en deze in het buitenland wilt inleveren. Dit is ook mogelijk, echter hier zijn een aantal beperkingen aan toegevoegd. Sixt heeft alle landen opgedeeld in drie zones. Zone 1 is zonder beperkingen toegestaan, in zone 2 bestaan er enkele restricties en Zone 3 is niet toegestaan.

 

Zone 1: Andorra, België, Denemarken, Duitsland. Finland, Frankrijk, Gibraltar, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland. Noorwegen, Portugal, San Marino, Spanje, Vaticaan, Zweden, Zwitserland.

 

Zone 2: Estland, Kroatië, Letland, Litouwen, Polen, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Hongarije.

 

Zone 3: Alle landen niet genoemd in Zone 1 of 2.

 

Houd er rekening mee dat wanneer deze richtlijnen niet worden nageleefd, verzekering en aansprakelijkheid beperkingen worden geannuleerd. 

4. Vanuit Buitenland naar Nederland

De richtlijnen hierover zijn afhankelijk van het land van vertrek, of je met een huurauto (en met welke) naar Nederland kunt reizen. Wanneer u dit van plan bent, is het aanbevolen dat u van te voren navraagt of dit een mogelijkheid is. 

5. Verzekeringen

Sixt heeft enkele verzekering die u bij uw huurauto kunt boeken om de aansprakelijkheid te beperken. Dit geeft vooral een rustiger gevoel wanneer u reist, vooral wanneer u naar een vreemd land reist, kan dit erg prettig zijn. De rijstijlen kunnen in andere landen ook variëren van wat u gewend bent, dan is het altijd prettig te weten dat u gedekt bent. U kunt zelf kiezen in hoeverre u uw huurauto wilt verzekeren. 

6. Algemene informatie

U kunt ook een extra bestuurder toevoegen aan de auto die huurt, wanneer u een behoorlijke afstand aflegt, is het prettig dat u kunt afwisselen. Dit is ook een stuk veiliger aangezien wanneer u een lange afstand aan een stuk neemt uw concentratie af.  

7. Verkeersregels

In het buitenland gelden vaak andere regels in vergelijking tot Nederland. Dit zijn vaak kleine verschillen, bijvoorbeeld of u een gevarendriehoek in uw auto dient te hebben. Echter, om vervelende situaties te voorkomen, is het handig dit op voorhand dit door te nemen.