mongolia country content
Mongolië

Auto huren in Mongolië

Ben je op reis en is Mongolië je bestemming? Bij SIXT kan je terecht voor autoverhuur en bijvoorbeeld een free-floating autodeelservice. En je boekt binnen een handomdraai een auto via de site of handige app, vooraf of ter plekke. In het bijzondere land Mongolië kies je een van de geselecteerde en ideale modellen om je tijd in door te brengen. Verplaats je in de hoofdstad Ulaanbatar of door een van de natuurgebieden en kies hierbij voor een all-terrain wagen of SUV. Geniet van de service en uitgebreide openingstijden zodat je altijd goed op weg kunt in een van de oudste landen ter wereld.

mongolia side

SIXT diensten in Mongolië

Bij SIXT in Mongolië heb je een uitgebreide vloot om aan al jouw wensen te voldoen? Heb je bijvoorbeeld altijd al in een SUV willen rijden? Een auto met vierwielaandrijving is een must op de wegen van Mongolië. Als je met een groter gezelschap reist kan je ook kiezen voor een personenbus waar iedereen echt alles in kwijt kan. En bij een auto huren in Mongolië kan je kiezen om een extra bestuurder of veilig kinderzitje bij te boeken. Dus of je nou een langetermijnverhuur kiest of weekendverhuur, hier vind je de juiste auto.

mongolia country content

Handige tips bij bezoek aan Mongolië

Betaalmethodes:

bij SIXT kan je betalen met credit- en debetcards van internationaal erkende creditcardmaatschappijen. Prepaidkaarten worden niet geaccepteerd.

Vereisten omtrent rijbewijs:

de minimumleeftijd is 21 jaar waarvan je 2 jaar in het bezit van je rijbewijs moet zijn. Afhankelijk van het type voertuig kan van de minimumleeftijd worden afgeweken.

Tips voor rijden in Mongolië:

zorg voordat je een auto gaat huren in Mongolië dat je enige rijervaring hebt op onverharde wegen zodat je het meest kan genieten van de ongerepte natuur van het land.

SIXT bonusbeleid:

ontvang als vaste klant allerlei voordelen dankzij het Loyalty Program. Denk hierbij aan nog makkelijker en sneller een auto kunnen huren.

One-way huur Mongolië:

bij SIXT is het mogelijk je huurauto in de stad bestemming weer in te leveren zonder terug te gaan naar de eerste locatie.

Tol en belastingen:

in Mongolië is er geen sprake van tol- of belastingwegen waardoor je ongestoord door kunt blijven rijden.

Beste plekken om te bezoeken in Mongolië

  • Ulaanbaatar: Bij het bezoeken van dit unieke land zijn er allerlei manieren om van de omgeving te zien. Kies er bijvoorbeeld voor om naar de hoofdstad Ulaanbaatar te gaan, dit is ook meteen de grootste stad met de meeste inwoners. Hier zie je kleurrijke boeddhistische tempels, winkelcentra en restaurants.
  • Gun-Galuut: Wil je echt genieten van de natuur ben je in principe overal in Mongolië aan het juiste adres. Het grootste deel van dit land bestaat uit steppe. Gun-Galuut heeft een Natuur Reserve waar jaarlijks nog enkele paren zeldzame witnekkraanvogels broeden. Een echte must see.

Tips voor Mongolië in de winter

Wanneer je in de winter in Mongolië bent, bereid je dan voor op extreme kou in de nachten. In de hoofdstad kan het temperatuur dalen tot -20 en in andere gebieden tot wel -40. Hierbij zijn winterbanden zeker geen overbodige luxe. Zo blijf je altijd grip houden op de weg, hoe glad deze ook is. Daarnaast is het ook een goed idee om rekening te houden met de kou in je garderobe.

Uw voordelen bij Sixt

Uw voordelen bij Sixt
  • Sixt beste prijsgarantie
  • Nieuwe auto's - gemiddeld 3 maanden oud
  • Geen verborgen kosten
  • Geen kosten voor creditcard
  • Uitstekende 24/7 klantenservice
  • Duitslands grootste en beste autoverhuurder

Auto huren op de luchthavens

Zie alle luchthaven locaties