Veelgestelde vragen bij SIXT

De veelgestelde vragen sectie van SIXT is een nuttige bron om antwoorden te vinden op alle vragen die je hebt over de service die wij bieden. Of het nu een vraag is over je boeking of een uitleg van onze SIXT Loyalty & Bonus Cards - hier kun je alles vinden. Volg de links om de antwoorden te vinden.

Meestvoorkomende FAQs

Welke leeftijdsbeperkingen gelden bij huur van een Sixt auto?

Voor autohuur in Nederland is de minimum leeftijd 21 jaar en dient de huurder minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Uitzondering: voor de luxere autogroepen zoals PDMR en hoger is de minimum leeftijd 25 jaar. Voor details en informatie over internationale bestemmingen kunt u contact opnemen met de internationale reserveringshotline van Sixt op +31 (0) 23 - 5 69 86 56 of per e-mail aan [email protected]

Welk identiteitsbewijs (ID) / Welke documenten moet ik meenemen bij het ophalen van het voertuig?

  • Een geldig rijbewijs voor alle genoemde bestuurders - Als je rijbewijs in niet-Romeins alfabet is gedrukt (Arabisch, Chinees, Cyrillisch, enz.), dien je op z'n minst een internationaal rijbewijs te hebben. Elk rijbewijs dat afkomstig is uit landen die geen deel uitmaken van het internationale rijbewijs verdrag, dienen voorzien te zijn van een officiële vertaling.
  • Huurders die niet uit de Verenigde Staten komen, moeten een geldig door de overheid afgegeven secundair identiteitsbewijs overleggen, zoals een paspoort.

Kan ik een extra bestuurder boeken?

Ja, je kunt tot 10 extra bestuurders per reservering hebben. Als de extra bestuurders niet aanwezig kunnen zijn bij het ophalen van het voertuig, kunnen ze met hun geldige rijbewijs worden ingeschreven bij een andere SIXT vestiging, waar de hoofdbestuurder ook aanwezig moet zijn. Voor het toevoegen van elke extra bestuurder wordt een vergoeding in rekening gebracht. Voor huurders die afkomstig zijn uit de staat Californië wordt afgezien van de extra kosten voor de bestuurder. Als u de status van Gold, Platinum of Diamond heeft, kunt u gratis een extra bestuurder toevoegen (alleen voor inwoners van de VS).

Categorieën

COVID-19

Huidige reisinformatie omtrent COVID-19

Overig (diefstal etc.)

Hoe kan ik informatie inwinnen over de verzekeringen bij SIXT?

SIXT CARDS & Loyaliteitsprogramma

Hoe kan ik mijn persoonlijke Sixt Express Card aanvragen?

Buitenland

Is one way huur naar het buitenland mogelijk?