Prijs weergeven

Auto huren met winterbanden

In de winter is het wel zo veilig om in een huurauto te rijden die beschikt over winterbanden. Bij Sixt autoverhuur kunt u dan ook altijd kiezen voor een huuratuo met winterbanden. In sommige landen is het verplicht om winterbanden onder de auto te hebben. Zelfs tijdens de zomermaanden kan het verstandig zijn om alvast aan de winter te denken als u van plan bent om in die periode een auto te huren. Ondanks de winterbanden is veiligheid niet volledig gegarandeerd als u in een sneeuwstorm terechtkomt. 

Winterbanden

Hoe huur ik winterbanden voor mijn huurauto?

Winterbanden huren bij Sixt is erg eenvoudig. U kiest de datum, uw voertuigklasse en maakt de keuze tussen de betaalopties "nu betalen" en "later betalen". Nu komt u op de pagina waar u alle extra's kunt boeken. Hier scrolt u naar beneden waar alle opties aan te vinken zijn. Zoals in de afbeelding te zien, klikt u op de optie "Voorkeur winterbanden". Dit is alles wat u hoeft te doen om winterbanden voor uw huurauto te huren. U kunt nu verder gaan met uw boeking en deze voltooien.

Winterbanden huren

Het verschil tussen zomer- en winterbanden

De afgelopen winters hebben voor veel sneeuw gezorgd in sommige delen van Europa. In deze periode waren winterbanden zeer belangrijk voor de veiligheid op de weg, en dus ook bij het huren van een auto. Het is belangrijk om te weten dat het in sommige landen in Europa verplicht is om winterbanden te gebruiken, waaronder Oostenrijk , Finland, Letland en Estland. In Duitsland moet de auto tijdens winterse omstandigheden over winterbanden beschikken.

In vergelijking met zomerbanden worden winterbanden, ook wel sneeuwbanden, niet hard in winterse omstandigheden, waardoor u meer grip op de weg heeft. Ondanks de naam zijn sneeuwbanden al te gebruiken als de temperatuur onder de 10 graden zakt. In zeer koude omstandigheden en natte wegen zijn winterbanden echt ideaal en de veiligste optie.

De mogelijkheden bij Sixt autoverhuur

Sneeuwbanden zijn niet goedkoop. Om een stel sneeuwbanden onder uw eigen auto te hebben, bent u al snel €500 kwijt. Sixt biedt daarom huurauto's aan met winterbanden tegen een kleine bijdrage. Sixt is erg betrokken bij de klanten en hun welzijn, dit betekent dat u voor vragen altijd terecht kan bij onze klantenservice of bij een van onze vele vestigingen. Om te vinden wat u zoekt kunt u altijd terecht op onze website, app en bij onze vestigingen.

 

Laat veiligheid altijd uw prioriteit zijn in het verkeer.

Autoverhuur bij Sixt

Auto huren Nederland

Personenbus huren bij Sixt

Personenbus huren

Studenten auto huren bij Sixt

Studenten auto huren

Luxe auto huren bij Sixt

Luxe auto huren

Cabrio huren bij Sixt

Cabrio huren

Sportauto huren

Sportauto huren