Verhuisservice. Wettelijke bepalingen.

Hebt u een huurovereenkomst gesloten voor een bestel- of vrachtwagen? Dan is het belangrijk dat u weet welke bepalingen uit de verkeerswetgeving voor u relevant zijn.

In Nederland is dit geregeld in de Wegenverkeerswet, in België in de Wegverkeerswet en in Luxemburg in de Code de la Route.

In het volgende overzicht hebben wij voor u op een rij gezet aan welke regels u zich moet houden bij het rijden met een bestel- of vrachtwagen.

Rij- en rusttijden

De wettelijke rij- en rusttijden zijn van toepassing op alle voertuigen boven de 3,5 ton en zijn geldig in de gehele EU.

Meer informatie

Rijverbod

In de volgende Europese landen bestaat geen rijverbod voor vrachtwagens:

  • Nederland
  • België

Er geldt een algemeen rijverbod voor alle voertuigen die zwaarder zijn dan 7,5 ton op alle wegen in Duitsland vanaf zaterdagavond 22.00 uur tot zondagavond 22.00 uur. Op feestdagen geldt dit verbod vanaf 22.00 uur op de avond ervoor tot 22.00 uur op de feestdag zelf.

In Luxemburg geldt een rijverbod voor alle vrachtwagens en vrachtwagens met aanhanger die zwaarder zijn dan 7,5 ton:

  • vanaf zaterdag / de dag voor een feestdag  richting Frankrijk 21.30 - 21.45 uur
  • t/m zondag / feestdag / zon- en feestdagen  richting Duitsland 23.30 - 21.45 uur 

 

 

Tolheffing

Er zijn nieuwe tolregelingen van kracht. Hier ervaart u alles over de tolheffing voor vrachtwagens in Duitsland.

Meer informatie over de nieuwe tolheffing >>

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over de nieuwe tolheffing of wilt u een bestel- of vrachtwagen reserveren? Boek rechtstreeks online of bel ons op +31 (0)23 - 569 86 56 . Ons deskundige vrachtwagen-reserveringsteam is u graag van dienst.