Verhuisservice. Rij- en rusttijden.

De wettelijke rij- en rusttijden zijn van toepassing op alle voertuigen boven de 3,5 ton en zijn geldig in de gehele EU.

In Nederland, België en Luxemburg zijn de rij- en rusttijden verder aangescherpt. Beroepschauffeurs zijn verplicht om hun wekelijkse rusttijd van 45 uur buiten hun voertuig door te brengen, bijvoorbeeld thuis, in een hotel of appartement. Overtredingen worden zwaar bestraft.

In Nederland, België en Luxemburg worden overtredingen van de rij- en rusttijden ingedeeld in drie categorieën, afhankelijk van de zwaarte van de overtreding. De boetes variëren van 450 en 750 tot 1.500 euro.

Op overtreding van de maximale dagelijkse rijtijd van negen uur met meer dan twee uur staat in Nederland, België en Luxemburg een boete van 1.500 euro. Op bijzonder zware overtredingen staan in Nederland, België en Luxemburg een boete van maximaal 30.000 euro en een jaar gevangenisstraf.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over de nieuwe tolheffing of wilt u een bestel- of vrachtwagen reserveren? Boek rechtstreeks online of bel ons op +31 (0)23 - 569 86 56 . Ons deskundige vrachtwagen-reserveringsteam is u graag van dienst.