Verhuisservice. Vastzetten van de lading

Lading veilig vervoeren - altijd!

Helaas wordt het belang van een goed vastgezette lading ernstig onderschat. De verantwoordelijkheid die elke bestuurder draagt in relatie tot andere weggebruikers en zichzelf is groot; de straffen voor gebrekkige of niet beveiligde lading ook.


Bij het transport op de weg worden er, als gevolg van het starten en remmen, evenals bij het rijden door bochten, krachten op de lading uitgeoefend. Als de lading dan niet goed bevestigd is, kan de lading gaan glijden, kantelen, draaien of zelfs vallen. Bovendien moet het zicht van de bestuurder te allen tijde goed zijn en mag het in geen geval door de vervoerde voorwerpen worden belemmerd. Het is daarom van groot belang de lading goed te bevestigen.


In het kader van de veiligheid raden wij u aan om voor het laden van de bestelwagen of truck de juridische en technische voorschriften voor een veilige lading door te nemen.

Tips voor het vastzetten van de lading - Hier moet u op letten bij gebruik van een sjorband:

  • LC-waarde met de toegestane trekkracht
  • Spanbanden moeten correct worden gebruikt om de belasting veilig te stellen
  • Band is in perfecte staat: geen sneeën, schade, of slijtage

Voor reserveringen en meer advies over ladingzekering kunt u contact opnmen met onze getrainde medewerkers via +31 (0) 23 - 5 69 86 56.


Bij Sixt kunt u bij het huren van een voertuig online of rechtstreeks in onze stations, sjor- en spanbanden huren tegen een kleine meerprijs . Deze kunt u bevestigen aan de ingebouwde zekeringssysteem in het voertuig. U vindt er ook extra's zoals een rolplateau en handkarren om het tillen te verlichten.

Andere hulpmiddelen, zoals verpakkingsdozen completeren aanbod, en maken u gemakkelijk en snel een transport-expert.

Waarom moet u de lading vastzetten

  • U beschermt uzelf en uw medeweggebruikers voor ongevallen en verwondingen.
  • U brengt uw lading veilig en onbeschadigd naar de plaats van bestemming.
  • Uw bestelwagen of vrachtwagen blijft vrij van beschadigingen. U bespaart reparatie- en verzekeringskosten.
  • U loopt niet het risico dat u hoge boetes moet betalen.

Huur nu een bestelwagen of truck en alle ladingzekeringsproducten online of rechtstreeks in één van onze vestigingen. Wij helpen u graag!